Το European Science Media Hub θα χρησιμοποιήσει το Truly Media για την παρακολούθηση επιστημονικών δημοσιεύσεων

Ημ/νία: 8 Απριλίου 2019 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Επιστήμης και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (European Science-Media Hub – ESMH) , που λειτουργεί υπό την ευθύνη της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας (STOA) και ο οποίος διοικείται από ομάδα της Scientific Foresight Unit ( STOA) της Υπηρεσίας Ευρωπαϊκών Κοινοβουλευτικών Ερευνών (EPRS), χρησιμοποιεί πλέον την πλατφόρμα Truly Media της Athens Technology Center (ATC), προκειμένου να παρέχει πληροφορίες βάσει τεκμηριωμένων στοιχείων και καλύτερη επιστημονική επικοινωνία σε όλους.

Η Vitalba Crivello, Γενική Διευθύντρια Κοινοβουλευτικών Ερευνητικών Υπηρεσιών, επεσήμανε τη σημασία που έχει για το ESMH η πρόσβαση σε εξελιγμένα εργαλεία media monitoring και intelligence, ώστε τα στελέχη του να μπορούν να παρακολουθούν τα πιο δημοφιλή θέματα στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας σε διάφορες πλατφόρμες: περιοδικά, εφημερίδες και κοινωνικά μέσα. Επιπλέον, ο Theo Karapiperis, Eπικεφαλής της Scientific Foresight Unit (STOA), υπογράμμισε το γεγονός ότι το Truly Media θα αποτελέσει ένα ιδανικό συμπλήρωμα στην εργαλειοθήκη του ESMH, ώστε αυτό να εκπληρώσει την αποστολή του, δηλ. να παρέχει τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε δημοσιογράφους, στα μέσα ενημέρωσης και στους πολίτες, σχετικά με νέες επιστημονικές εξελίξεις και επιστημονικά θέματα και βοηθώντας τους να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση.

Υπό το πρίσμα αυτής της νέας συμφωνίας, ο Πρόεδρος της ATC, Γιάννης Κλιάφας, δήλωσε: “Το Truly Media ενσωματώνει την εμπειρία 15 και πλέον χρόνων της ATC στον ειδησεογραφικό χώρο. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτή τη νέα συνεργασία, κυρίως επειδή έρχεται σαν επιστέγασμα του ενεργού ρόλου της εταιρείας στη στρατηγική προσπάθεια της ΕΕ για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης. Συγκεκρκιμένα, η συνεργασία αυτή έρχεται ως φυσική συνέχεια παρόμοιων πρωτοβουλιών στις οποίες συμμετέχουμε, όπως το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Καταπολέμηση της Παραπληροφόρησης και το έργο WeVerify “.

Η πλατφόρμα Truly Media, την οποία χρησιμοποιεί ήδη η Διεθνής Αμνηστία για την επιβεβαίωση αναφορών σχετικών με περιστατικά παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελεί μία συνεργατική εφαρμογή συλλογής, οργάνωσης και εκτίμησης της αξιοπιστίας πληροφοριών που βρίσκονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑