4η στον κόσμο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής η ομάδα του Pierce

Ημ/νία: 26 Νοεμβρίου 2018 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, μέλη του Ομίλου Ρομποτικής του Pierce, Μιχαήλ – Άγγελος Γκουβέλης, Γεώργιος Σαζακλής και Κυριάκος Στρατάκος εκπροσώπησαν τη χώρα μας και το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ταϊλάνδη όπου κατέκτησαν την 4η θέση, έχοντας ήδη κατακτήσει την 1η θέση στον τελικό του Ελληνικού Διαγωνισμού της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2018.

Η World Robot Olympiad WRO 2018 διεξήχθη από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018, στο Τσιάνγκ Μάι, στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης και αποτελεί μείζον παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία, την καινοτομία και την εκπαίδευση. Παιδιά και νέοι από 60 χώρες του κόσμου έδωσαν ραντεβού για να συναγωνιστούν, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και την ικανότητά τους στην επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με την καλλιέργεια τροφίμων, τη διατροφή και τη σίτιση. Η κατηγορία Open, στην οποία και διακρίθηκε η ομάδα του σχολείου μας, έχει εκθεσιακό χαρακτήρα ζητώντας από τους μαθητές να δημιουργήσουν τη δική τους έξυπνη ρομποτική λύση. Η χώρα μας, τα τελευταία 10 χρόνια που συμμετέχει στη World Robot Olympiad WRO, έχει κατακτήσει 2 ολυμπιακά μετάλλια και πολλές ολυμπιακές διακρίσεις.

Ο πρόεδρος του WRO Hellas, κ. Ιωάννης Σομαλακίδης, συνεχάρη τα μέλη της ομάδας του Pierce και τον υπεύθυνο Καθηγητή Πληροφορικής κ. Φώτιο Κατσοχρήστο, τονίζοντας ότι «και οι 4 ομάδες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα εκπόνησαν υλοποιήσιμα projects, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν στην πραγματική οικονομία, αλλάζοντας τα δεδομένα στη χώρα μας».

Η ομάδα του σχολείου μας, Rest in PC’s, κέρδισε τη διάκριση παρουσιάζοντας μία καινοτόμα μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας, ακολουθώντας τις ανάγκες τις εποχής για τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας και τη ανακάλυψη έξυπνων μεθόδων καλλιέργειας.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον ΑρθρογράφοΠήγαινε με πάνω ↑