Πρώην στέλεχος του Facebook αναλαμβάνει καθήκοντα COO στο Netflix

Ημ/νία: 30 Αυγούστου 2018 | by SMLifeGR

0

Το Netflix προχώρησε στην πρόσληψη της Rachel Whetstone από το Facebook, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα chief communications officer σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Whetstone θα αναφέρεται στον CEO του Netflix, Reed Hastings και θα έχει στη διάθεσή της μια παγκόσμια ομάδα επικοινωνίας, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του διαδικτυακού καναλιού. Σημειώνεται πως το Netflix δεν διατηρεί σταθερή συνεργασία με εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων, αλλά προτιμά να χρησιμοποιεί εταιρείες ανάλογα με το εκάστοτε project.

Η Whetstone προέρχεται από ένα χρόνο παρουσίας στο Facebook, όπου αποτελούσε VP of corporate comms. Το portfolio της στο social μέσο περιελάμβανε αρχικά τα WhatsApp, Instagram και Messenger, αλλά επεκτάθηκε σε ευρύτερο πλαίσιο επικοινωνίας κατά τη διάρκεια του έτους.

Η αποχώρησή της από το Facebook για χάρη του Netflix προέκυψε παρά το γεγονός πως αποτελούσε ισχυρή υποψήφια για να αντικαταστήσει τον εξερχόμενο VP of global communications Elliot Schrage, ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιούνιο.

Πριν από το Facebook, η Whetstone ηγήθηκε του comms and policy στο Uber για δυο χρόνια, ενώ αποτέλεσε και SVP of communications and public policy στη Google από το 2012 ως το 2015.

Πηγή : advertising.gr

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Άρθρα τα οποία προέρχονται από όλη την ομάδα του Social Media Life, όπως guest άρθρα, δελτία τύπου νέων προϊόντων ή υπηρεσιών, κλπ.Πήγαινε με πάνω ↑