To EIT Digital στηρίζει τις early stage startups μέσω του ARISE Venture Program

Ημ/νία: 13 Ιουλίου 2018 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε στάδιο πρώιμης δραστηριότητας στην Ελλάδα και την ανατολική περιοχή των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ), το Found.ation υλοποιεί το ARISE Venture Program (East Balkans) με την υποστήριξη του EIT Digital. Ένα βήμα πριν την τελική φάση του προγράμματος, οι 7 επιλεγμένες startups παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αναπτύσσουν ενώπιον επενδυτών, δημοσιογράφων και του κοινού, στις 10 Ιουλίου, στην Αθήνα.

Το ARISE Venture Program (East Balkans), το οποίο ξεκίνησε τον Μάιο και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, είναι ένα από τα μόλις δύο ευρωπαϊκά προγράμματα επιτάχυνσης τεχνολογικών επιχειρήσεων που υποστηρίζει το EIT Digital για πρώτη φορά φέτος. Ως στρατηγικός συνεργάτης του παραρτήματος αυτού του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, το Found.ation συμμετέχει στη διαμόρφωσή του και θέτει τις βάσεις για την επιτυχημένη συνέχειά του. Πρόκειται για μία από τις πολλές δράσεις που υποστηρίζει το EIT Digital για την περιοχή μας, με στόχο την ενδυνάμωση του τοπικού οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας.

Την Τρίτη 10 Ιουλίου, οι επτά ομάδες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, παρουσίασαν την πρόοδο που έκαναν μέσα από το πρόγραμμα accelerator του ARISE Europe. Οι startups δημιούργησαν από την αρχή την εταιρεία και το προϊόν τους, και μέσα σε ένα διάστημα μόλις δύο μηνών απέδειξαν πόσα μπορούν να επιτευχθούν όταν θέτεις στόχους και δουλεύεις με ενθουσιασμό. Για να βοηθήσει τις ομάδες να κατανοήσουν περισσότερο τις απαιτούμενες διαδικασίες, αλλά και να τις βοηθήσει να ξεπεράσουν τις πρώτες τους προκλήσεις, το Found.ation διοργάνωσε ένα διήμερο Bootcamp με workshops και ομιλίες στις 4 και 5 Ιουνίου, ενώ για το διάστημα των 5 εβδομάδων που ακολούθησαν μέχρι την Demo Day, οι startups είχαν τακτική και ουσιαστική στήριξη από τους mentors που τους ανατέθηκαν, ευκαιρίες δικτύωσης με έμπειρα στελέχη της αγοράς, καθώς και τη δυνατότητα παρακολούθησης webinars για μια ποικιλία σχετικών με τις δραστηριότητές τους θεμάτων.

Οι επτά ομάδες είναι οι εξής:

EasyDoc – μια πλατφόρμα που βοηθά τους ασθενείς να αναζητήσουν και να κλείσουν ραντεβού με έναν γιατρό, με λίγα μόνο κλικ.

Eliminatore – Μια φιλική προς το περιβάλλον λύση καθαρισμού άλγης για δίχτυα ιχθυοκαλλιεργειών.

Embiots – Μια end-to-end IoT λύση για την παρακολούθηση της χρήσης, της τοποθεσίας και της κατάστασης επαγγελματικών ηλεκτρικών εργαλείων.

HireFlows – Μια πλατφόρμα εύρεσης προσωπικού για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που κάνει χρήση πρωτοποριακών αλγόριθμων αναζήτησης.

Orderstate – Μια υπηρεσία cloud για εξαιρετικό έλεγχο της εφοδιαστικής αλυσίδας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Quarioo – Ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα και της ενεργειακής διαχείρισης κτηρίων

Scoop – Ένας μοντέρνος μηχανισμός επιβράβευσης πελατών για μικρές επιχειρήσεις, μέσω κοινωνικών δικτύων.

Κάθε μία από αυτές έχει ήδη λάβει ένα αρχικό ποσό χρηματοδότησης ύψους €5.000 με στόχο την ανάπτυξη ενός ελάχιστα βιώσιμου προϊόντος (MVP), ενώ ολοκληρώνοντας τη νομική σύσταση της εταιρείας τους έως τον Σεπτέμβριο, οι ομάδες θα λάβουν άλλα €10.000 η κάθε μία.

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑