Έρχεται αυτόματη μετάφραση μηνυμάτων στον Facebook Messenger

Ημ/νία: 28 Ιουνίου 2018 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Η -ιδιαίτερα βολική- λειτουργία που σας επιτρέπει να μεταφράζετε αυτόματα σχόλια στο Facebook έρχεται σύντομα και στο Messenger. Σύμφωνα με το γνωστό site CNET, το χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ και το Μεξικό και θα είναι αρχικά σε θέση να πραγματοποιεί μεταφράσεις μόνο στα αγγλικά και τα ισπανικά.

Η λειτουργία M Translations ανακοινώθηκε στο φετινό συνέδριο προγραμματιστών F8 του Facebook, αποτελώντας κομμάτι της M Suggestions – μιας σουίτας AI για τον Messenger που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν γρήγορες απαντήσεις, να καταγράφουν σχέδια ή να πραγματοποιούν κρατήσεις μέσω της πλατφόρμας.

Το M Translations λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με τη λειτουργία μετάφρασης που είναι ήδη ενσωματωμένη στο Facebook. Εάν, δηλαδή, ένας αγγλόφωνος χρήστης λάβει ένα μήνυμα στα ισπανικά, το Messenger θα ρωτήσει αυτόματα αν επιθυμεί μετάφραση του κειμένου. Φυσικά, το χαρακτηριστικό θα λειτουργεί και αντίστροφα, επιτρέποντας στους ισπανόφωνους να λαμβάνουν αυτόματες μεταφράσεις από τα αγγλικά.

Το χαρακτηριστικό θα φτάσει στους χρήστες του Messenger σε ΗΠΑ και Μεξικό τις επόμενες ημέρες, αν και το Facebook πιθανότατα σκοπεύει να επεκτείνει το φάσμα των διαθέσιμων γλωσσών στο εγγύς μέλλον.

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον ΑρθρογράφοΠήγαινε με πάνω ↑