Φυλάκιση 6 μηνών σε άνδρα στο Βόλο για χρήση smiley στο Facebook

Ημ/νία: 21 Μαΐου 2018 | by Χριστίνα Κιτσάτη

0

Κάτοικος του Βόλου αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έξι μηνών για χρήση ενός… emoticon που γελάει στο Facebook.

Η ποινή επιβλήθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο του Βόλου σε έναν άνδρα, στον οποίο (όπως αναφέρει εφημερίδα της Μαγνησίας), Βολιώτισσα επαγγελματίας είχε προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση.

Όπως διαβάζουμε, στις 2 Φεβρουαρίου 2017, η καταγγέλουσα πραγματοποίησε ανάρτηση στο Facebook που αφορούσε διαφήμιση της επιχείρησής της, στην οποία ο κατηγορούμενος “αντέδρασε” με ένα emoticon που γελούσε.

Γι’ αυτό το λόγο, έφτασαν στα δικαστήρια, καθώς η γυναίκα θεώρησε την αντίδραση προσβλητική και μειωτική. Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή στον άνδρα, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη προηγούμενα που είχαν μεταξύ τους.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της, παλιά ο άντρας είχε καταφερθεί εναντίον της με δημοσιεύσεις στον τύπο και στα social media και κατόπιν συναινέσεως υπογράφηκε συμφωνία που του απαγόρευσε να αναφέρεται άμεσα ή έμμεσα σε εκείνη. 

Το Μονομελές Πρωτοδικείου Βόλου έκανε δεκτό ότι το emoticon αποτελεί εκδήλωση συμπεριφοράς και διάθεσης για τον χαρακτηρισμό της προσωπικότητας του άλλου, και κρίθηκε ότι η “απάντηση” αποτέλεσε αξιόποινη πράξη και συγκεκριμένα παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον ΑρθρογράφοΠήγαινε με πάνω ↑