Logitech: πληκτρολόγιο σχεδιασμένο για την εικονική πραγματικότητα

Ημ/νία: 7 Νοεμβρίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Αν ποτέ έχετε χρησιμοποιήσει VR γυαλιά, θα έχετε σίγουρα διαπιστώσει πόσο ενοχλητικά δυσάρεστη είναι η αλληλεπίδραση με το πληκτρολόγιο. Ένα νέο project, μεταξύ Logitech και HTC σκοπεύει να φέρει το πληκτρολόγιο, στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας. Η Logitech πριν από λίγες ημέρες, αποκάλυψε το BRIDGE SDK, σχεδιασμένο να κάνει ευκολότερη για του developers τη διαδικασία εισόδου δεδομένων πληκτρολογίου ή κειμένου στα VR apps.

Το kit το οποίο αυτή τη στιγμή τιμολογείται στα 150 δολάρια, προς το παρόν είναι συμβατό μόνο με το HTC Vive, και περιλαμβάνει το Logitech G gaming keyboard, ένα αξεσουάρ που επιτρέπει την τοποθέτηση του Vive Tracker στο πληκτρολόγιο και φυσικά το απαραίτητο λογισμικό.

«Η εταιρεία πειραματίζεται με την εικονική πραγματικότητα εδώ και αρκετό καιρό και προσπαθεί να έρθει σε επικοινωνία με τους developers για να διαπιστώσει τι είναι σημαντικό για αυτούς», ανέφερε ο Vincent Tucker, επικεφαλής του τμήματος Innovations & Strategy της Logitech. «Κατά τη διάρκεια των αρχικών πειραμάτων μας με την εικονική πραγματικότητα, φάνηκε ότι η είσοδος των δεδομένων πληκτρολογίου και του κειμένου ήταν απαραίτητα στον κόσμο του VR», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εικονική πραγματικότητα ανοίγει μεγάλες προοπτικές και δυνατότητες για τα πληκτρολόγια που δεν έχουμε καν σκεφθεί μέχρι τώρα. Η Logitech σχεδιάζει να διαθέσει 50 dev kits και αν δει ενδιαφέρον από τους developers θα διαθέσει ακόμη περισσότερα μελλοντικά. Να σημειωθεί, ότι προς το παρόν αποτελεί ένα concept, με την εταιρεία να είναι ανοιχτή στο feedback που θα της επιτρέψει την περαιτέρω έρευνα σε αυτόν τον τομέα.

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑