Το GIF γιορτάζει 30 χρόνια με comment button στο Facebook

Ημ/νία: 15 Ιουνίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Θέλοντας να συμμετέχει στους εορτασμούς για την 30η επέτειο του δημοφιλούς format GIF, σήμερα 15 Ιουνίου, το Facebook ανακοίνωσε ότι πλέον κάνει διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες ένα νέο GIF comment button, το οποίο δοκιμάζει τους τελευταίους τρεις μήνες.

To GIF button επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν και να δημοσιεύουν GIFs, από διάφορες υπηρεσίες όπως τα Giphy και Tenor, απευθείας στο comment box. Η υποστήριξη GIFs από το Facebook ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, ωστόσο έως τώρα οι χρήστες έπρεπε να εισάγουν το URL ενός GIF που ήταν hosted αλλού, ενώ το GIF button κάνει τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

gif-anniversary

Στα στατιστικά της ανακοίνωσης, το Facebook αναφέρει ότι περίπου 13 δισ. GIFs έχουν σταλεί μέσω Messenger τον τελευταίο χρόνο, ενώ μόνο την Πρωτοχρονιά του 2017 στάλθηκαν 400 εκατομμύρια GIFs.

Τέλος, με αφορμή την επέτειο των 30 ετών το Facebook τρέχει ένα poll με το “ερώτημα του ενός εκατομμυρίου”: πώς προφέρεται το GIF δηλαδή. Πρόκειται για ένα debate που κρατά χρόνια, παρόλο που ο δημιουργός του GIF, Steve Wilhite έχει δώσει εδώ και χρόνια τη δική του απάντηση.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑