Ο Chrome θα μπλοκάρει ενοχλητικές διαφημίσεις από το 2018

Ημ/νία: 6 Ιουνίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Όσο και να μισείτε τις διαφημίσεις, είναι τελικά ένας τρόπος για τα sites να βγάλουν κάποια χρήματα. Κάποιες φορές όμως παραγίνονται ενοχλητικές, οπότε το μπλοκάρισμα (μέσω της χρήσης κάποιου ad blocker) είναι η μόνη λύση.

Πλέον και οι browsers “χτίζουν” τρόπους για να ενσωματώσουν ad blockers στο software τους και τον Απρίλιο ακούσαμε για πρώτη φορά ότι η Google σχεδιάζει να κάνει κάτι σχετικό με τον Chrome. Τα καλά νέα λοιπόν για τους χρήστες του Google Chrome που μισούν τις διαφημίσεις είναι ότι αυτή η δυνατότητα θα κάνει πρεμιέρα μέσα στην επόμενη χρονιά.

chrome-ad-block-2

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το Google Blog, “σε διάλογο με το Coalition και άλλα group της βιομηχανίας, σχεδιάζουμε να κάνουμε τον Chrome ικανό να σταματάει την προβολή διαφημίσεων (συμπεριλαμβανομένων και όσων ανήκουν ή στέλνονται από την Google) οι οποίες δε συμμορφώνονται με τα Better Ad Standards, ξεκινώντας απο΄τις αρχές του 2018”.

Έτσι, οι διαφημίσεις που δε θα συμμορφώνονται με αυτά τα πρότυπα θα μπλοκάρονται, κάτι που (ευτυχώς) θα οδηγήσει τις εταιρείες να δημιουργήσουν καλύτερες και λιγότερο ενοχλητικές διαφημίσεις. Θα είναι μία αρχή που σίγουρα θα είναι για καλό…

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον ΑρθρογράφοΠήγαινε με πάνω ↑