CEOs κατά Donald Trump για την αποχώρηση από τη Συμφωνία του Παρισιού

Ημ/νία: 2 Ιουνίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Οι ηγέτες κάποιων από τις πιο επιδραστικές εταιρείες τεχνολογίας στον πλανήτη με έδρα τις ΗΠΑ, όπως οι Tesla, Amazon, Google, Facebook και Microsoft, λίγο μετά την απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump να αποχωρήσει η χώρα από την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, όπως ήταν φυσικό εξέφρασαν τη “βαθιά απογοήτευσή” τους.

Λίγο μετά την απόφαση, τα δημοσιεύματα κέρδισε η “ηχηρή” αποχώρηση του Elon Musk, CEO της Tesla και της Space X, από τη θέση του συμβούλου του Trump, όπως ανακοίνωσε ο μεγιστάνας σε σχετικό post στο Twitter.

donald-trump-wave

Η Amazon, μέσω twitter, και αυτή σημείωσε ότι η εταιρεία “συνεχίζει να υποστηρίζει τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και τη δράση για την κλιματική αλλαγή”, ενώ ο CEO της Google, Sundar Pichai, τουίταρε από την πλευρά του ότι είναι “απογοητευμένος με τη σημερινή απόφαση” και ότι “η Google θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για ένα καθαρότερο, πιο ευημερούμενο μέλλον για όλους”.

Ο CEO της Facebook, Mark Zuckerberg, σημείωσε σε δημοσίευση στο κοινωνικό μέσο που δημιούργησε ότι η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ είναι “κακή για το περιβάλλον, κακή για την οικονομία και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον των παιδιών μας.”

Και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, όμως, έγραψε στο twitter ότι πρόκειται για μία κίνηση “λάθος για τον πλανήτη”, συμπληρώνοντας ότι η εταιρεία του “έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει την αλλαγή του κλίματος και ποτέ δεν θα παραμελήσει αυτό”.

Η Microsoft, από την πλευρά, της δημοσίευσε δήλωση του Brad Smith που σημειώνει ότι η εταιρεία είναι “απογοητευμένη από τη σημερινή απόφαση του Λευκού Οίκου να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη συμφωνία του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος”.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αντιρρήσεις των CEOs στην κίνηση του Λευκού Οίκου έρχονται ακριβώς σε μία περίοδο που η διοίκηση του Trump προσπαθεί να συσπειρώσει τους ηγέτες τεχνολογίας ώστε να έρθουν στο Λευκό Οίκο στις 19 Ιουνίου, σε μια συγκέντρωση επικεντρωμένη στην αναβάθμιση της χρήσης τεχνολογίας από την ηγεσία του.

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑