Παιδιά 13 ετών σε προγράμματα απεξάρτησης από τα smartphones

Ημ/νία: 12 Απριλίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Αυτές τις μέρες, βρίσκομαι κάπου που δεν έχει Wi-Fi, η σύνδεση του κινητού μου δεν είναι 3G σε όλα τα σημεία και ομολογώ ότι ζορίζομαι. Δεν είμαι ο μόνος όμως, καθώς φαίνεται ότι λίγοι πια μπορούν να αντέξουν μακριά από το Internet. Ακόμη και μικρά παιδιά…

Δεν είναι λίγες οι δραστηριότητές μας που γίνονται online: επικοινωνία και επαφές στα social media, ειδήσεις και επικαιρότητα, videos, παιχνίδια, εικονική πραγματικότητα, συνταγές, έλεγχος του έξυπνου σπιτιού και πολλά-πολλά ακόμη εξαρτώνται από τη σύνδεσή μας με το Διαδίκτυο.

smartphone-kids

Κάποια στιγμή όμως μπορεί να υπάρξει πρόβλημα υπό τη μορφή… εξάρτησης. Και στις ΗΠΑ φαίνεται ότι υφίσταται κάτι τέτοιο και αφορά ακόμη και μικρά παιδιά. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Independent, ακόμη και παιδιά ηλικίας μόλις 13 ετών στέλνονται σε ειδικά προγράμματα “αποτοξίνωσης” από τα smartphones. Υπάρχει ένα σχετικό κέντρο στο Σηάτλ, το οποίο άρχισε να λειτουργεί πρόσφατα και προσφέρει ένα πρόγραμμα αποκατάστασης για εφήβους που έχουν πρόβλημα στον έλεγχο του εαυτού τους.

Η Hilarie Cash, που έχει ιδρύσει το Restart Life Centre, μίλησε γι’ αυτό στο Sky News, και σημείωσε ότι ο λόγος που τα παιδιά είναι τόσο εξαρτημένα από τις φορητές συσκευές τους είναι καθώς αυτές οι συσκευές “υπερισχύουν όλων των φυσικών ενστίκτων που έχουν για κίνηση, εξερεύνηση και αλληλεπίδραση με τους γύρω τους”.

Η Cash ενθαρρύνει τους γονείς “να μιλήσουν στα παιδιά τους για την τεχνολογία, για το μέχρι ποιο σημείο τα πράγματα είναι ελεγχόμενα και πότε δημιουργούνται προβλήματα στις οικογενειακές σχέσεις, τον ύπνο κ.ο.κ.

Όπως παντού έτσι και εδώ, το “παν μέτρον άριστον” είναι τελικά αυτό που πρέπει να ισχύει…

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑