Ο 13-χρονος που βρήκε σφάλματα σε Microsoft και Google

Ημ/νία: 31 Μαρτίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Είναι ένας έφηβος όπως όλοι οι άλλοι. Ωστόσο, αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι οι τεχνικές “ethical hacking” που εφαρμόζει και που εξέπληξαν ακόμη και υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ.

Ο Ahsan Tahir από το Καράτσι του Πακιστάν χρησιμοποιεί τις ικανότητες hacking του, για να βοηθήσει μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας να ανακαλύψουν και να διορθώσουν τα τρωτά σημεία στις ιστοσελίδες τους. Σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του λαμβάνει χρηματικά ποσά. Ο Tahir έχει ήδη κάνει όνομα στον κόσμο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, με την ανακάλυψη bugs για μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft και η Google.

ahsan-tahir

Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr ο Tahir μυήθηκε στον κόσμο της ασφάλειας όταν κάποιος χάκαρε το δικό του site. Αναζητώντας τρόπους προστασίας διαπίστωσε ότι όχι μόνο μπορούσε να βρει τα τρωτά σημεία στην ασφάλεια των δικών του εφαρμογών, αλλά και άλλων. Άρχισε να παρακολουθεί βίντεο στο YouTube και να πειραματίζεται μόνος του και σήμερα ήδη κερδίζει χρήματα στην ηλικία των 13, λόγω των δεξιοτήτων του. Επιθυμεί μάλιστα κάποια στιγμή να αγοράσει το δικό του αυτοκίνητο με τα χρήματά του.

Ο πατέρας του Tahir, δήλωσε στο NBC News ότι είναι περήφανος για τον αυτοδίδακτο γιο του, δεδομένου ότι ούτε ο ίδιος ούτε και η σύζυγός του είναι προγραμματιστές.

Ο Tahir δηλώνει ότι, ενώ τα χρήματα είναι σίγουρα ένα καλό κίνητρο, επιθυμεί επίσης να κάνει το Διαδίκτυο ένα πιο ασφαλές μέρος για όλους. Μάλιστα σκέφτεται να διδάξει στους ανθρώπους πώς να αναγνωρίζουν σφάλματα, μέσω tutorials. «Είμαι υπερήφανος που συμβάλω σε ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο. Όσο περισσότεροι ηθικοί Hackers υπάρχουν, τόσο περισσότερα σφάλματα θα ανακαλύπτονται και τόσο πιο ασφαλείς θα είναι οι εταιρείες.»

Επιθυμεί στο μέλλον, να γίνει μηχανικός λογισμικού και ενδεχομένως να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία. Προς το παρόν ωστόσο, αναμένει να κλείσει τα 14 τον Ιούλιο, ώστε να λάβει 500$ από την Microsoft, καθώς αυτό είναι το κατώτερο όριο ηλικίας για τους νεαρούς Hackers.

Καθώς όλοι, από την Apple μέχρι το Πεντάγωνο, προσφέρουν μετρητά για την ανακάλυψη σφαλμάτων στα συστήματά τους, τα προγράμματά αυτά έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται η επικρατούσα τάση. Με βάση την κρισιμότητα του bug και το πόσο μεγάλη είναι η εταιρεία, ένας επιτυχημένος Hacker μπορεί να κερδίσει από $ 50 έως $ 350.000!

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον ΑρθρογράφοΠήγαινε με πάνω ↑