Οι ΗΠΑ απαγορεύουν τις μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές σε επιλεγμένες πτήσεις

Ημ/νία: 22 Μαρτίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Το νεότερο επεισόδιο στο σήριαλ των αλλαγών που φέρνει στην ΗΠΑ η κυβέρνηση Trump περιλαμβάνει ένα ακραίο μέτρο -με το πρόσχημα αδιευκρίνιστων τρομοκρατικών απειλών– που μας επηρεάζει (δυνητικά) όλους. Αφορά την απαγόρευση ηλεκτρονικών συσκευών (πλην smartphones και κινητών τηλεφώνων) σε όλες τις πτήσεις από 8 επιλεγμένες χώρες της Μέσης Ανατολής.

H απαγόρευση αφορά συσκευές που είναι “μεγαλύτερες από smartphones”, περιλαμβανομένων laptops, tablets, e-readers, καμερών, φορητών DVD players και φορητών παιχνιδοκονσολών. Επεβλήθη από το Department of Homeland Security σε συνεργασία με την Transportation Security Administration των ΗΠΑ. με την “είδηση” να βγαίνει από ένα (πλέον διεγραμμένο) tweet της Royal Jordanian airlines χθες το οποίο ανακοίνωνε την απαγόρευση στις πτήσεις της εταιρείας προς τις ΗΠΑ. Να διευκρινιστεί πως οι συσκευές αυτές θα μπορούν να μεταφέρονται αλλά μόνο στις checked-in αποσκευές και όχι μέσα στην καμπίνα.

turkish-airlines

Η απαγόρευση αφορά 9 αεροπορικές εταιρείες, 8 χώρες και 10 αεροδρόμια. Οι χώρες που επηρεάζονται είναι η Ιορδανία, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Μαρόκο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες που επηρεάζονται είναι οι Royal Jordanian, Egypt Air, Turkish Airlines, Saudi Arabian Airlines, Kuwait Airways, Royal Air Maroc, Qatar Airways, Emirates και Etihad Airways. Τέλος, τα αεροδρόμια που επηρεάζονται είναι τα εξής: Queen Alia International Airport (AMM), Cairo International Airport (CAI), Ataturk International Airport (IST), King Abdul-Aziz International Airport (JED), King Khalid International Airport (RUH), Kuwait International Airport (KWI), Mohammed V Airport (CMN), Hamad International Airport (DOH), Dubai International Airport (DXB) και Abu Dhabi International Airport (AUH).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλοι οι άνωθι έχουν 96 ώρες να συμμορφωθούν με την εντολή, ειδάλλως θα γίνει ανάκληση των αδειών τους για προσγείωση σε έδαφος των ΗΠΑ. Δεν έχει δωθεί κάποια αιτιολόγηση για τη συγκεκριμένη ενέργεια από τις αρμόδιες αρχές.

Όπως διαβάζουμε στο Myphone.gr που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τα γραφεία της Turkish Airlines στην Αθήνα, η εταιρεία επιβεβαίωσε πως ο περιορισμός είναι ήδη σε ισχύ και αφορά όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές μεγαλύτερες από smartphones.

Δηλαδή smartphones και κινητά τηλέφωνα εν γένει επιτρέπονται. Tablets, δεν επιτρέπονται. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, πως εάν πετάτε για παράδειγμα από Αθήνα για Η.Π.Α. με κάποια από τις αεροπορικές που αναφέρονται παραπάνω και ενδιάμεση στάση σε κάποιο από τα αεροδρόμια που αναφέρονται παραπάνω, τότε θα πρέπει να μην έχετε στην καμπίνα μαζί σας μια τέτοια συσκευή.

Ετικέτες: , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑