Samsung Bixby: η νέα ψηφιακή βοηθός για mobile συσκευές

Ημ/νία: 15 Μαρτίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Σύμφωνα με την άποψη πολλών, οι κατασκευαστές και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν πολλές φορές προβεί στην κατάχρηση του όρου «τεχνητή νοημοσύνη». Μετά την Amazon και τη δημιουργία της Alexa για το Echo gadget που έχει πουλήσει εκατομμύρια συσκευές στην αγορά, η Google δεν θέλησε να μείνει πίσω από τις εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα και δημιούργησε τη δική της ψηφιακή βοηθό. Η Apple βελτίωσε τις δυνατότητες της «Siri», με τη Samsung να λέγεται ότι θα χρησιμοποιήσει την «Bixby» για το Galaxy S8, βασιζόμενοι στην πρόσφατη εξαγορά της Viv Labs.

samsung-bixby

Όλοι αυτοί οι virtual assistants συνοψίζονται στον όρο «τεχνητή νοημοσύνη» από τα τμήματα εμπορικής προώθησης των εκάστοτε εταιρειών, αλλά στην ουσία πρόκειται απλά για ένα λογισμικό αναγνώρισης φωνής και μηχανικής μάθησης, που οι δυνατότητές του περιορίζονται αρκετά πέρα από τις προκαθορισμένες εντολές. Η Samsung από την μεριά της, φαίνεται να έχει μεγαλύτερα σχέδια για την Bixby, καθώς σκοπεύει να την ενσωματώσει στο Galaxy S8 interface αλλά ακόμη και να την συμπεριλάβει στο δίκτυο Internet of Things των smart home συσκευών.

Οι φήμες για την προετοιμασία της συγκεκριμένης ψηφιακής βοηθού της Samsung, μόλις επιβεβαιώθηκαν εν μέρει εκ μέρους της εταιρείας μέσω της επίσημης ιταλικής σελίδας που εξηγεί την επεξεργασία και τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων. Όχι μόνο, η ψηφιακή βοηθός δηλώνεται ως Bixby, αλλά με τη βοήθεια του Google translate διαπιστώσαμε ότι αναφέρεται το εξής: «Μπορείς να ελέγξεις όλες τις λειτουργίες με το «touch interface», μέσω της χρήσης φωνητικών εντολών με την Bixby». Η τελευταία ανανέωση της σελίδας έγινε μόλις πριν δυο εβδομάδες και φαίνεται ότι αναφέρεται σε όλες τις φορητές συσκευές της Samsung. Επομένως, θα τη δούμε στο Galaxy S8, ίσως και στη σειρά Galaxy A, ενώ δεν αποκλείεται να καταφθάσει και στη σειρά J σε κάποιο βαθμό.

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑