Το Facebook πλέον ανιχνεύει χρήστες με τάσεις αυτοκτονίας

Ημ/νία: 6 Μαρτίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Το Facebook σε μία προσπάθεια να βοηθήσει τους χρήστες του που έχουν αυτοκτονικές τάσεις, έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να προσδιορίσει ποια μέλη του έχουν τέτοιες βλέψεις και να τα προστατεύσει.

Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr η πρόθεση αυτή είχε ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα από τον ίδιο τον Mark Zuckerberg και ήταν σαφές ότι ήταν μόνο θέμα χρόνου να αρχίσει το Facebook να ενεργεί πάνω στην αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού θέματος.

facebook-suicide

 

Φαίνεται λοιπόν ότι έχει πλέον αναπτύξει αλγορίθμους οι οποίοι τους προειδοποιούν για τις προθέσεις των χρηστών αναλόγως τις δημοσιεύσεις τους και τα τα σχόλια που αφήνουν σε φίλους τους. Σε συνέχεια, μία ομάδα της εταιρείας κοιτάζει όλα τα επισημασμένα μηνύματα, και αποφασίζει τους τρόπους που μπορούν να προσφέρουν κάποια βοήθεια.

Σε σχετικό post του το Facebοοk αναφέρει: “Υπάρχει ένας θάνατος από αυτοκτονία ανά τον κόσμο κάθε 40 δευτερόλεπτα και η αυτοκτονία είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας 15-29 ετών.”

Από την άλλη μεριά, η εταιρεία προτείνει αν δείτε κάποιο σχόλιο που σας ανησυχεί ότι κάποιος συνάνθρωπος σας έχει αυτοκτονικές τάσεις να αναφέρετε την ανάρτηση στο Facebοοk. Η εταιρεία έχει προσωπικό που εργάζεται για την συγκεκριμένη υπηρεσία όλο το 24ωρο.

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον ΑρθρογράφοΠήγαινε με πάνω ↑