Youtube και Disney «ξεκόβουν» από τον PewDiePie

Ημ/νία: 15 Φεβρουαρίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Ο PewDiePie (ή κατά κόσμο Felix Kjellberg) είτε τον μισείτε είτε όχι, θεωρείται ένα «φαινόμενο» για τον κόσμο του game streaming, καθώς έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε ότι κι εάν έχει κάνει. Ωστόσο, το τελευταίο διάσημα ο κύριος PewDiePie μάλλον δεν μας τα λέει και πολύ καλά, καθώς η Disney (με την οποία ο γνωστός YouTuber έχει μία μορφή συνεργασίας μέσω της εταιρείας Maker Studios) ανακοίνωσε ότι διακόπτει την συνεργασία της μαζί του.

Η αιτία είναι ότι ο γνωστός streamer σε 9 videos του εκφράζει αντισημιτικές απόψεις, διακωμωδώντας την Εβραϊκή κοινότητα. Μόλις του γνωστοποιήθηκε η διακοπή συνεργασίας με τη Disney, θέλησε να απαντήσει μέσω ενός post στο Tumblr, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι με τα συγκεκριμένα videos δεν είχε πρόθεση να προσβάλλει την εβραϊκή κοινότητα και ότι σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζει οτιδήποτε προωθεί το φυλετικό μίσος. Αυτό που ήθελε ουσιαστικά μέσω των συγκεκριμένων videos ήταν να παρουσιάσει το πόσο «παλαβός» είναι ο κόσμος μας. Παρ’όλα αυτά, και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι κάπου το παρατράβηξε. Η δήλωση «μεταμέλειας» μάλλον δεν έπεισε τους υπευθύνους των Maker Studios, οι οποίοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να πάρουν πίσω την απόφαση τους.

pewdiepie

Εκτός αυτού, κινδυνεύει να βρεθεί από το ζενίθ στο ναδίρ (ότι καλύτερο δηλαδή για τους haters του), καθώς οι υπεύθυνοι του YouTube πήραν την απόφαση να ακυρώσουν την δεύτερη season της scripted εκπομπής «Scare PweDiePie», η οποία προβάλλεται στην συνδρομητική υπηρεσία YouTube Red και προβάλλει αστείες στιγμές από την gaming καθημερινότητα του διάσημου YouTuber.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του YouTube δεν σταματούν μόνο εκεί, καθώς πρόκειται να αφαιρέσουν τον PewDiePie από την ειδική διαφημιστική πλατφόρμα Google Preferred, η οποία προβάλλει εντονότερα ορισμένους από τους διασημότερους δημιουργούς περιεχομένου. Εφόσον συμβεί αυτό, ο Felix  Kjellberg πρόκειται να απολέσει ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι των εσόδων του που προέρχονται από την Google. Αν και εμφανίστηκε «μετανιωμένος», από ότι φαίνεται ισχύει το «όπως έστρωσε θα κοιμηθεί», καθώς μπορεί να ισχυρίζεται ότι τα συγκεκριμένα videos έγιναν με σκοπό την σάτιρα, αλλά στην περίπτωση τεράστιων οργανισμών και εταιρειών (όπως η Disney και η Google) υπάρχουν ορισμένοι κανόνες και αυτοί θα πρέπει να τηρούνται από όλους.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑