O Mark Zuckerberg αποκάλυψε τα VR γάντια του Oculus

Ημ/νία: 14 Φεβρουαρίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, επιδεικνύει ένα νέο τρόπο για να αλληλεπιδράσετε με το Oculus Rift VR headset.

oculus-gloves

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο ίδιος δημοσίευσε ένα σετ φωτογραφιών από μία επίσκεψη σε ερευνητικό κέντρο VR της Oculus (που ανήκει πλέον φυσικά στο Facebook) στο Redmond, ένα χώρο όπου μία ομάδα με επικεφαλής επιστήμονα τον Michael Abrash εργάζεται πάνω σε hardware επόμενης γενιάς. Κι ενώ οι περισσότερες από τις φωτογραφίες δείχνουν τις δυνατότητες της εγκατάστασης, σε μία ο Zuckerberg αποκτά… δυνατότητες υπερήρωα χάρη σε ένα ζευγάρι λευκά γάντια με motion control.

“Δουλεύουμε πάνω σε νέους τρόπους για να φέρουμε στα χέρια σας την εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα. Φορώντας αυτά τα γάντια, μπορείτε να σχεδιάσετε, να γράψετε σε ένα εικονικό πληκτρολόγιο, ακόμη και να πυροβολήσετε σαν το Spider Man. Αυτό είναι ό, τι κάνω εδώ », έγραψε στην λεζάντα ο Zuckerberg και προκάλεσε χαμό σχολίων.

Δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για τα VR γάντια της Oculus ακόμη (πρόκειται φυσικά για prototype μοντέλο), ωστόσο φαίνεται ότι θα έχουν μινιμαλιστική κατασκευή και ότι θα συνδυάζονται (πιθανώς ασύρματα) με τα Oculus Rift ακουστικά. Άγνωστο πάντως πότε θα τα δούμε στην αγορά…

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑