Είναι το Twitter έτοιμο προς εξαγορά;

Ημ/νία: 9 Σεπτεμβρίου 2016 | by Πρόδρομος Μελετιάδης

0

Η εταιρία παρέκαμψε το μεγάλο ερώτημα τον περασμένο χρόνο, και άντεξε μόνη της. Τη νέα χρονιά όμως?

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter φέρεται να συνεδριάσει αυτή την Πέμπτη στο Σαν Φρανσίσκο για να συζητήσουν μια σειρά από καυτά θέματα, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος: Αν μπορεί το Twitter να συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτόνομη εταιρία; Μια σειρά από πηγές κοντά στην εταιρεία αποκάλυψαν την είδηση πως το μέλλον του Twitter εξαρτάται από αυτή τη συνεδρίαση.

jack_dorsey

Η είδηση έρχεται στον απόηχο της πρόσφατης συνέντευξης του συνιδρυτή του Twitter Evan Williams, όσον αφορά την ανεξαρτησία της πλατφόρμας. Ο Williams, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, ανέβασε την τιμή της μετοχής της εταιρείας ισχυριζόμενος ότι πρέπει να εξετάσει όλες τις επιλογές του όταν πρόκειται για μια συγχώνευση ή εξαγορά. Τόνισε επίσης την εμπιστοσύνη του στον  τρέχων CEO Jack Dorsey, ο οποίος πιστεύει ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά.

Αναλυτές του κλάδου, από την άλλη πλευρά, δεν είναι και τόσο σίγουροι. Η στασιμότητα στον αριθμό των χρηστών έχουν οδηγήσει κάποιους να διακηρύξουν την εξαγορά. Αυτό δεν θα ήταν εντελώς εκτός τόπου στο σημερινό tech τοπίο όπου έχουν λάβει χώρα μια σειρά από σημαντικές εξαγορές σε σχέση με τις εταιρείες web.

Επιπλέον, μια πιθανή εξαγορά θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την στρατηγική live streaming του Dorsey, ο οποίος έχει επενδύσει στον αθλητισμό και σε συνεργασίες streaming media. Μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε περισσότερες απώλειες θέσεων εργασίας. Όποια και αν είναι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, πρέπει να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα γρήγορα, όπως επίσης, χρειάζεται να αποκαταστήσουν την πίστη στους επενδυτές.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης και Καινοτομίας σε διάφορα πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Μάρκετινγκ. Το όραμα του είναι να συμβάλλει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας μέσω μιας ουσιαστικότερης επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων συνδυάζοντας τις γνώσεις που απέκτησε σπουδάζοντας Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ και συνεχίζει να αποκτά σε τομείς κοινωνικής ψυχολογίας κ.α. Είναι υπέρμαχος της χρήσης της συγχρονής τεχνολογίας και του digital marketing σε όλα τα επίπεδα δράσης social media , blogs, internet. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιδείξουν ηγετική συμπεριφορά και να επιτύχουν σε ότι αναλαμβάνουν αρκεί να έχουν συγκεκριμένο όραμα, να ακολουθούν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, να είναι ακέραιοι.



Πήγαινε με πάνω ↑