Διοργανώθηκε η ημερίδα με θέμα «Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά»

Ημ/νία: 29 Νοεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Χθες, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, διοργανώθηκε η ημερίδα με θέμα «Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά» στο Κολέγιο Ανατόλια με τη στήριξη της WIND. Τα κυριότερα θέματα τα οποία συζητήθηκαν αφορούσαν τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό (cyber bullying), τον εθισμό στο διαδίκτυο και τέλος τους κινδύνους από τα Social Media. Κεντρική ομιλήτρια της ημερίδας ήταν η Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr.

Saferinternet WIND Anatolia

Η ημερίδα εντάσσεται σε μία σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που υποστηρίζει η WIND στο πλαίσιο της εκστρατείας «kids@safety: Internet, Κινητό και Παιδί» για την ασφαλή χρήση του κινητού και του διαδικτύου από τα παιδιά και τους εφήβους.

Η κα Σαμαρά επισήμανε: «Το να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας μακριά από τον υπολογιστή και το internet δεν θα αποτελούσε τη λύση για την προστασία τους. Θα ήταν εντελώς ανώφελο για την εποχή μας να στερήσουμε τις νέες τεχνολογίες από τα παιδιά. Οφείλουμε όμως να «εκπαιδεύσουμε» ως γονείς, ως δάσκαλοι, ως ενήλικες τα παιδιά ώστε να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το διαδίκτυο.»

O Δρ. Πάνος Βλάχος, Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια δήλωσε σχετικά: «Οι καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις με τη χρήση της τεχνολογίας χαρακτηρίζουν το εκπαιδευτικό μοντέλο του Κολλεγίου Ανατόλια και στις τρεις εκπαιδευτικές του βαθμίδες. Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους μαθητές μας για τις θετικές προεκτάσεις της χρήσης του Διαδικτύου και, παράλληλα, να τους θωρακίσουμε από πιθανούς κινδύνους. Η διοργάνωση της Ημερίδας για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου με τη στήριξη της WIND έχει αυτόν ακριβώς τον σκοπό.»

Την ημερίδα παρακολούθησαν πάνω από 500 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών βαθμίδων.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑