Instagram | Η πρώτη διαφήμιση και οι έντονες αντιδράσεις των χρηστών

Ημ/νία: 2 Νοεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Instagram είχε ήδη ανακοινώσει το λανσάρισμα διαφημίσεων στις αρχές Οκτώβρη και με την έλευση του Νοέμβρη η πρώτη διαφήμιση έκανε την εμφάνιση της και οι αντιδράσεις των χρηστών ήταν αρκετά έντονες, παρά την έγκαιρη ενημέρωση του Κοινωνικού Δικτύου.

Η παραπάνω εικόνα έκανε την εμφάνιση της στη ροή φωτογραφιών και βίντεο διαφόρων χρηστών, χωρίς να έχει σημασία αν ακολουθούσαν ή όχι το χρήστη Michael Kors, στον οποίο ανήκει η φωτογραφία. Αν παρατηρήσεις τη μορφή της, δε μοιάζει με διαφήμιση. Αυτό συμβαίνει διότι η φωτογραφία προέρχεται από τη σελίδα του χρήστη στο Instagram. Ως διαφήμιση, η παραπάνω εικόνα εμφανίστηκε με τη μορφή της παρακάτω εικόνας, έχοντας δηλαδή την ένδειξη Sponsored και την επιλογή για απόκρυψη της διαφήμισης.

instagram ads

Οι περισσότεροι χρήστες μάλλον ξαφνιάστηκαν με την εμφάνιση της διαφήμισης, αν και το Instagram είχε προειδοποιήσει γι’αυτές. Τα αρνητικά σχόλια κάτω από την εικόνα διαφήμιση είναι πάρα πολλά, πολλά όμως είναι και τα Likes που έχει δεχτεί η εικόνα, αυτή τη στιγμή πάνω από 218.000.

Το Instagram θα συνεχίσει να εμφανίζει διαφημίσεις, αφού έχει συνάψει συμφωνία με τα Brands adidas, Ben & Jerry’s, Burberry, General Electric, Lexus, Levi’s, Macy’s, Michael Kors, PayPal και Starwood.

Πηγή: Mashable

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑