Facebook | Τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2013

Ημ/νία: 1 Νοεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2013, σημειώνοντας για άλλη μία φορά εντυπωσιακή αύξηση τόσο στους χρήστες, όσο και στα έσοδα του.

facebook q3 2013

Τα συνολικά έσοδα του για την περίοδο 1η Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 2,02 δις δολάρια, αυξημένα κατά 60% σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2012. Από αυτά, το 1,80 δις δολάρια προέρχεται από διαφημιστικά έσοδα, τα οποία είναι αυξημένα κατά 66% σε σχέση με τα αντίστοιχα πέρυσι. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως το 49% του προηγούμενου ποσού των διαφημιστικών εσόδων, προέρχεται αποκλειστικά από mobile διαφημίσεις!

Νούμερα έχουμε επίσης και για τους χρήστες του Facebook, οι οποίοι ανέρχονται πλέον σε 1,19 δις μηνιαίους, αριθμός αυξημένος κατά 18% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό. Οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες ανέρχονται σε 728 εκατ., αριθμός αυξημένος κατά 25% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό. Οι προηγούμενοι αριθμοί αφορούν συνολικούς χρήστες, δηλαδή χρήστες οι οποίοι επισκέφτηκαν το Facebook είτε από υπολογιστή είτε από κινητή συσκευή. Μονάχα από κινητό, υπήρχαν 874 εκατ. μηνιαίοι ενεργοί χρήστες και 507 εκατ. καθημερινοί ενεργοί χρήστες.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του Facebook για το τρίτο τρίμηνο του 2013, δείτε εδώ.

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑