Έρευνα | Η κοινοποίηση φωτογραφιών και βίντεο ολοένα και αυξάνεται

Ημ/νία: 29 Οκτωβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Όσο περνά ο χρόνος, οι χρήστες κοινοποιούν ολοένα και περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο. Σε αυτό έχουν συμβάλει σίγουρα και οι κάμερες των κινητών συσκευών smartphones και tablets, αφού πλέον είναι εύκολο και γρήγορο να απαθανατίσει κανείς μια στιγμή και να τη μοιραστεί με φίλους και γνωστούς.

posting original photos and videos

Έρευνα του Pew Research Center για το Internet Project σε 1.000 χρήστες άνω των 18 ετών, έδειξε πως οι χρήστες δημιουργοί φωτογραφιών και βίντεο οι οποίοι κοινοποιούν online το περιεχόμενο τους, έχουν αυξηθεί από 46% το 2012 σε 54% το 2013, ενώ οι χρήστες οι οποίοι βρίσκουν περιεχόμενο άλλων και το κοινοποιούν με τη σειρά τους online, έχουν αυξηθεί από 41% το 2012 σε 47% το 2013.

sharing images and video from elsewhere on the web

Εκτός από τις κάμερες, οι κινητές συσκευές διαθέτουν επίσης εφαρμογές (τα λεγόμενα apps), με τις Instagram και Snapchat να ελκύουν περισσότερο το ενδιαφέρον για κοινοποίηση φωτογραφιών και βίντεο. Το 18% των συμμετεχόντων της έρευνας χρησιμοποιούσε το Instagram, ενώ το 9% χρησιμοποιούσε το Snapchat.

Δες όλη την έρευνα εδώ.

Πηγή: The Next Web

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑