Στείλε ένα tweet και βοήθησε τους MythBusters να μεγαλώσουν το φυτό!

Ημ/νία: 14 Οκτωβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Οι MythBusters, μία τηλεοπτική σειρά στην οποία προσπαθούν μέσω της επιστημονικής μεθόδου να επιβεβαιώσουν ή να καταρρίψουν δημοφιλείς αστικούς μύθους ή θρύλους, δοκιμάζουν ένα νέο πείραμα με τη βοήθεια του Twitter, ως μέρος του MythBusters: The Explosive ExhibitionΈνα φυτό μεγαλώνει πιο γρήγορα αν του μιλάς;

mythbusters talk to a plant twitter experiment

Σε ένα δωμάτιο έχουν στηθεί δύο φυτά, το ένα ανάμεσα σε ηχεία και το άλλο χωρίς. Οι χρήστες του Twitter μπορούν να επισκέπτονται το επίσημο site (Update [21/01/15]: Το site διαγράφηκε) του πειράματος, να συνδέουν το Twitter λογαριασμό τους και να στέλνουν το δικό τους tweet, το οποίο ύστερα μπορούν να ακούσουν live να μεταδίδεται ακουστικά στο φυτό, μέσα ομιλίας ρομπότ. Επίσης, μπορούν να δουν ζωντανά και τα δύο φυτά και να συγκρίνουν πόσο έχει μεγαλώσει το καθένα είτε οπτικά, είτε κοιτώντας τα διάφορα στατιστικά που δίνονται.

Αν κάποιος χρήστης δε θέλει να συνδέσει το λογαριασμό του, μπορεί να συμμετάσχει χρησιμοποιώντας το hashtag #talktoaplant. Το πείραμα ξεκίνησε 11 Οκτωβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 Ιανουαρίου του 2014. Τι λέτε; Θα μεγαλώσει το φυτό με τη βοήθεια των tweets πιο γρήγορα; Αυτή τη στιγμή έχει δεχτεί 21.925 λέξεις και είναι ήδη ψηλότερο!

Εμείς πάντως στείλαμε το tweet μας. Εσύ;

Πηγές: Mashable, Wikipedia

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑