Twitter: Επιτέλους η εφαρμογή προσαρμόζεται σε Android tablets!

Ημ/νία: 11 Οκτωβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Αν και τα Android tablets είναι πολύ περισσότερα σε αριθμό απ’ότι τα iPads, το Twitter έχει δημιουργήσει ειδική εφαρμογή για τα iPads εδώ και πάνω από δύο χρόνια, ενώ μόλις σήμερα μαθαίνουμε πως δημιουργήθηκε η αντίστοιχη εφαρμογή για Android tablets. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

twitter app for android tablets

Σε συνεργασία με τη Samsung, το Twitter λανσάρει την εφαρμογή για Android tabelts αρχικά μονάχα σε Samsung tablets και μάλιστα με πρώτη συσκευή το Samsung Galaxy Note 10.1-2014 Edition. Ύστερα θα ακολουθήσουν περισσότερα Samsung tablets έως το τέλος του έτους και ελπίζουμε μέσα στη λίστα να δούμε και tablets άλλων εταιριών έως τότε.

Η νέα εφαρμογή κάνει χρήση όλης της οθόνης του tablet σε landscape προβολή (βλ. παραπάνω εικόνα), αξιοποιώντας την για προβολή των tweets, των συζητήσεων, των trends, των προτεινόμενων λογαριασμών κλπ. Με ένα απλό άγγιγμα σε ένα tweet, αυτό επεκτείνεται στο δεξί μέρος της οθόνης για προβολή έξτρα περιεχομένου (βίντεο, εικόνων κλπ) και με ένα ακόμη άγγιγμα ανοίγει σε πλήρη οθόνη.

Twitter for Android tablets Multi Screen View

Επίσης, πλέον οι χρήστες Android tablets θα έχουν την ικανότητα να χωρίζουν την οθόνη σε δύο μέρη, διατηρώντας στο ένα μέρος την εφαρμογή του Twitter (βλ. εικόνα παραπάνω) και στο άλλο μέρος την εφαρμογή της προτίμησης τους. Εκτός από το άνοιγμα της εφαρμογής, υπάρχει επίσης ένα νέο widget για την αρχική οθόνη, μέσω του οποίου προβάλλονται tweets του χρήστη και συγκεκριμένα tweets τα οποία προέρχονται από τη χώρα που έχει επιλέξει ο χρήστης.

Twitter for Android tablets canvas

Τέλος, η εφαρμογή Twitter για tablets επιτρέπει τη δημιουργία και επεξεργασία εικόνων σε tweets και φυσικά την κοινοποίηση τους.

Πηγή: Twitter Blog

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑