YouTube: Τέλος οι ολόκληρες ταινίες της Φίνος Φιλμ από 1η Οκτώβρη

Ημ/νία: 20 Σεπτεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Λιγότερο από ένα μήνα πριν, σχεδόν όλα τα ελληνικά ιντερνετικά ΜΜΕ – μαζί κι εμείς – είχαν αναδείξει το κανάλι της Φίνος Φιλμ στο YouTube, στο οποίο έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Μιλάμε για περίπου 100 ολόκληρες ελληνικές ταινίες της εταιρίας, πάνω από 1.100.000 προβολές και περίπου 30.000 συνδρομητές, σε πολύ μικρό διάστημα. Όχι κι άσχημα.

youtube finos film channel

Σήμερα μάθαμε, δυστυχώς, πως λόγω σύνθετων θεμάτων δικαιωμάτων, το κανάλι θα πάψει να προσφέρει ολόκληρες ταινίες από 1η Οκτώβρη. Τη θέση αυτών θα πάρουν αποσπάσματα από ταινίες και αφιερώματα. Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση:

«Η Finos Film, στο πλαίσιο της ψηφιακής της στρατηγικής, αποφάσισε να ανεβάσει πιλοτικά μέσα στον Αύγουστο ολόκληρες τις ταινίες της μέσα από το επίσημο κανάλι της στο YouTube. Στην πορεία, όμως, παρουσιάστηκαν σύνθετα θέματα νομικής φύσεως, που αναγκάζουν την εταιρία να αλλάξει το περιεχόμενο του καναλιού της.

Από 1η Οκτωβρίου 2013, το επίσημο κανάλι της Finos Film θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις καλύτερες σκηνές των ταινιών της, ενώ θα ακολουθήσουν ειδικά αφιερώματα τόσο για την εταιρία και τον πρωτοπόρο δημιουργό της Φιλοποίμενα Φίνο, όσο και για τους αξεπέραστους καλλιτέχνες και συντελεστές της.

Τα σύνθετα θέματα δικαιωμάτων που παρουσιάστηκαν, προκύπτουν κυρίως από την άγνοια που επικρατεί στη χώρα μας ως προς τα νέα μέσα και τις δυνατότητες που προσφέρουν. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το κοινό, που αγκάλιασε από την αρχή αυτή την προσπάθεια και να το διαβεβαιώσουμε ότι θα εμπλουτίζουμε το κανάλι με ξεχωριστό υλικό.»

Πολύ κρίμα, για ένα από τα πιο αξιόλογα ελληνικά YouTube κανάλια, με μπόλικο ποιοτικό περιεχόμενο και ταινίες που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές. Ευχόμαστε όλοι τα όποια νομικά (και οικονομικά) ζητήματα προέκυψαν, να ξεπεραστούν σύντομα.

Update [02/03/14]: Το κανάλι της Φίνος Φιλμ δεν είναι, πλέον, διαθέσιμο στο YouTube.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑