Foursquare: Γιορτάζει τους πάνω από 40.000 superusers

Ημ/νία: 6 Σεπτεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Foursquare έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία βάση δεδομένων με πάνω από 55 εκατομμύρια τοποθεσίες, κάτι το οποίο οφείλει σε μεγάλο βαθμό στους πάνω από 40.000 superusers του. Σήμερα, η βάση αυτή χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρίες, όπως το Instagram για παράδειγμα, αφού θεωρείται αρκετά αξιόπιστη.

foursquare superusers map

Ένας superuser διαφέρει από τον κανονικό χρήστη ως προς το ότι έχει κάποια ειδικά προνόμια για να μπορεί να επεξεργάζεται τοποθεσίες. Το Foursquare ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις για αναβάθμιση των χρηστών σε superusers από τις αρχές του 2009, εμπνευσμένο από τη Wikipedia και την τοπική τεχνογνωσία των χρηστών.

foursquare editing tools

Αυτή τη στιγμή, οι 40.000 superusers προέρχονται από 147 διαφορετικές χώρες, με τους 6.000 από αυτούς να έχουν πάρει τον τίτλο (και το σήμα) τους τελευταίους τρεις μήνες. Οι χρήστες αυτοί δημιουργούν πάνω από 1 εκατομμύριο αλλαγές κάθε μήνα στις τοποθεσίες. Μάλιστα, το Foursquare δοκιμάζει συνεχώς νέα εργαλεία για επεξεργασία τοποθεσιών, με τις τελευταίες δοκιμές να έχουν δείξει αύξηση κατά 400% στην επεξεργασία.

Όσον αφορά τη συνέχεια, το Foursquare φαίνεται πως θα αυτοματοποιήσει τη διαδικασία για να γίνει κάποιος superuser και να μπορέσει να βοηθήσει στην επεξεργασία τοποθεσιών. Ήδη, φαίνεται πως έχει λανσάρει μία επιλογή για όλους τους χρήστες, ώστε να προτείνουν αλλαγές σε μία τοποθεσία.

Πηγή: Foursquare Blog

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑