Facebook: Πόσες πληροφορίες χρηστών ζήτησε η Ελλάδα το πρώτο μισό του 2013;

Ημ/νία: 30 Αυγούστου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Για πρώτη φορά, το Facebook έδωσε στη δημοσιότητα αναφορά διαφάνειας, στην οποία δίνει πληροφορίες σχετικά με τα αιτήματα διαφόρων χωρών για πληροφορίες των χρηστών του. Μία χώρα συνήθως ζητά από το Facebook, αλλά και από άλλα Κοινωνικά Δίκτυα, πληροφορίες όπως ονόματα χρηστών ή περιεχόμενο το οποίο έχουν δημοσιεύσει, όταν υπάρχουν επίσημες έρευνες γι’αυτούς, κάτι το οποίο σημαίνει πως ίσως εμπλέκονται σε κάποια εγκληματική ή άλλου είδους περίεργη δραστηριότητα.

facebook transparency report

Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην αναφορά διαφάνειας του Facebook, η οποία αναφέρεται στους πρώτους έξι μήνες του 2013, έως και τις 30 Ιούνη. Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα ζήτησε συνολικά 122 φορές δεδομένα χρηστών, τα οποία αφορούσαν συνολικά 141 χρήστες. Αυτό που κατάφερε είναι να δεχτεί το 54% των δεδομένων των οποίων ζήτησε, λίγο πιο πάνω από τις μισές δηλαδή. Το Facebook έχει συγκεκριμένη πολιτική πάνω στα αιτήματα των διαφόρων κυβερνήσεων και σέβεται την ιδιωτικότητα των χρηστών του, γι’αυτό και μελετά προσεκτικά όλα τα αιτήματα που δέχεται.

Για τις υπόλοιπες χώρες, μπορείτε να δείτε τον πίνακα στη συγκεκριμένη σελίδα.

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑