Το Facebook κυκλοφορεί τα κοινόχρηστα albums

Ημ/νία: 27 Αυγούστου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Μία νέα λειτουργία ανακοίνωσε το Facebook, η οποία έχει σχέση με τις φωτογραφίες τις οποίες ανεβάζουν οι χρήστες. Πιο συγκεκριμένα, τα shared albums ή αλλιώς τα κοινόχρηστα albums, θα επιτρέπουν σε διάφορους χρήστες να μπορούν να ανεβάζουν φωτογραφίες στο ίδιο album. Εκδηλώσεις όπως συναυλίες, πάρτι, δεξιώσεις κλπ. θα μπορούν να αποκτούν ένα επίσημο album και ύστερα οι contributors ή αλλιώς οι εισφορείς θα ανεβάζουν φωτογραφίες από αυτές.

Facebook Shared Album

Το project αυτό προέρχεται από τους μηχανικούς Bob Baldwin και Fred Zhao, οι οποίοι το δημιούργησαν σε συνεργασία με άλλους μηχανικούς σε κάποιο Facebook hackathon. Ένα κοινόχρηστο album θα μπορεί να δέχεται έως 50 εισφορείς, με τον καθένα από αυτούς να μπορεί να ανεβάζει έως 200 φωτογραφίες. Επίσης, θα υπάρχει ρύθμιση ώστε οι εισφορείς να δέχονται πρόσκληση είτε από τον ιδιοκτήτη του album, είτε από τους άλλους εισφορείς του album.

Ένα κοινόχρηστο album αρχικά θα είναι διαθέσιμο προς δημιουργία και χρήση μόνο μέσω των προσωπικών προφίλ και όχι μέσω των Facebook σελίδων. Επίσης, θα μπορεί να δέχεται τρεις επιλογές ως προς το κοινό το οποίο θα μπορεί να προβάλει τις φωτογραφίες του: public (δημόσια), friends of contributors (φίλοι των εισφορέων) και contributors only (μονάχα οι εισφορείς).

Η νέα αυτή λειτουργία αναμένεται σταδιακά να διατεθεί προς δοκιμή σε μικρή μερίδα χρηστών του Facebook και ύστερα σε όσους έχουν ορίσει την αγγλική γλώσσα ως επιλογή, αν όλα πάνε καλά. Στο μέλλον υπάρχουν σκέψεις για αύξηση του ανώτατου ορίου των 200 φωτογραφιών που αναλογούν σε έναν εισφορέα για upload, καθώς και για ενσωμάτωση στις κινητές συσκευές.

Πηγή: Mashable

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑