Θα πληρωθεί τελικά ο χάκερ του Timeline του Zuckerberg, όχι όμως από το Facebook

Ημ/νία: 22 Αυγούστου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η ιστορία με τον Khalil Shreateh, τον προγραμματιστή ο οποίος ανακάλυψε ένα σοβαρό bug του Facebook και έφτασε στο σημείο να χακάρει το Timeline του Mark Zuckerberg για να βρει το δίκιο του, είχε κατά το ήμισυ αίσιο τέλος. Κι αυτό, γιατί ναι μεν το bug επιδιορθώθηκε, αλλά ο Khalil δεν πληρώθηκε ποτέ για την αναφορά του bug στο White Hat πρόγραμμα του Facebook, καθώς είχε παραβιάσει τους όρους χρήσης για να αποδείξει αυτό που είχε ανακαλύψει.

Facebook hacker Khalil Shreateh

Ο Khalil είναι ένας άνεργος προγραμματιστής, μάλλον όχι για πολύ ακόμη, ο οποίος πέτυχε να τραβήξει αρκετά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του και τελικά φαίνεται πως θα πάρει και μία πολύ καλή αμοιβή, πιθανότατα καλύτερη από αυτή που θα έπαιρνε από το Facebook. Αιτία για να συμβεί αυτό αποτελεί ο Marc Maiffret, CTO της BeyondTrust, ο οποίος μέσω της πλατφόρμας GoFundMe κάλεσε άλλους ανθρώπους να χρηματοδοτήσουν τον Khalil, έτσι ώστε να συνεχίσει το ερευνητικό έργο του πάνω στην ασφάλεια. Το ποσό το οποίο έχει μαζευτεί έως τώρα είναι 11.971 δολάρια μέσα σε 2 μέρες από 239 χρήστες. Το Facebook για αναφορά ενός bug στο White Hat πρόγραμμα έχει δώσει το ελάχιστο 500 δολάρια και το μέγιστο 20.000 δολάρια.

Η αλληλεγγύη είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, όπως φαίνεται, για τους προγραμματιστές – και όχι μόνο -, οι οποίοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν αμέσως στον Khalil και να τον συγχαρούν για το bug το οποίο θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί ως ιός σε λάθος χέρια.

Πηγή: Mashable

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑