Το Facebook εξαγοράζει τη Mobile Technologies επενδύοντας στη μετάφραση

Ημ/νία: 13 Αυγούστου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η εταιρία Facebook εξαγόρασε την εταιρία Mobile Technologies, η οποία έχει δημιουργήσει την εφαρμογή Jibbigo για Android και iOS, με αναγνώριση φωνής και μετάφραση κειμένου. Μία εφαρμογή η οποία έχει αντικαταστήσει το γνωστό λεξικό, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα διαθέτουν ένα smartphone.

facebook acquires mobile technologies

Με την εξαγορά αυτή, το Facebook μπορεί να επικεντρωθεί στη μετάφραση των δημοσιεύσεων της Αρχικής Σελίδας (News Feed) ή στη διάδοση του Graph Search σε περισσότερες γλώσσες, πέραν των αγγλικών, ή στην αναγνώριση φωνής και μετάφραση στις mobile εφαρμογές του για Android και iOS. Στο παρελθόν, το Facebook είχε συνεργαστεί με το Bing για μετάφραση των δημοσιεύσεων και των σχολίων.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξαγορά δεν είναι διαθέσιμες, οπότε αναμένουμε την ομάδα της Mobile Technologies να ταξιδέψει στο Menlo Park της California για να μάθουμε τελικά τι σχεδιάζει το Facebook.

Πηγή: Facebook Post

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑