Μόλις 1 στους 3 CEOs των Fortune 500 έχουν social media παρουσία

Ημ/νία: 10 Αυγούστου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η λίστα Fortune 500 περιέχει τις 500 αμερικάνικες επιχειρήσεις με τα περισσότερα έσοδα. Έρευνα η οποία διεξήχθη από τα CEO.com και Domo, ανέλυσε τη social media παρουσία των CEOs των επιχειρήσεων αυτών, δηλαδή των ανθρώπων που «κρατούν το τιμόνι», και κατέληξε στο ότι μόλις 1 στους 3 έχει παρουσία σε τουλάχιστον ένα από τα Twitter, Facebook, LinkedIn και Google+.

social media presence fortune 500

Πιο αναλυτικά, υπάρχουν 28 CEOs στο Twitter, 140 στο LinkedIn, 35 στο Facebook και μόλις 5 στο Google+. Από τους 500 συνολικά, οι 122 CEOs έχουν παρουσία σε μόνο ένα από τα προηγούμενα Κοινωνικά Δίκτυα, οι 31 CEOs σε δύο, οι 4 CEOs σε τρία και οι 3 CEOs σε τουλάχιστον τέσσερα. Σε σχέση με το 2012, τα Facebook και Google+ έμειναν στάσιμα ως προς την προτίμηση των CEOs, ενώ τα LinkedIn και Twitter έδειξαν σημάδια ανάπτυξης. Αν ενδιαφέρεσαι και για τον Klout αριθμό των CEOs, ο μέσος όρος όλων είναι 59.4.

Η έρευνα περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για κάθε Κοινωνικό Δίκτυο, τις οποίες θα βρείτε στο 10σέλιδο PDF.

Πηγή: Mashable

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑