Οι 12 ομάδες που πέρασαν στον τελικό του Cosmote Hackathon

Ημ/νία: 11 Μαΐου 2018 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Δώδεκα ομάδες που φιλοδοξούν με τις ιδέες τους να κάνουν τον κόσμο καλύτερο, προκρίθηκαν στον τελικό του 2ου μαραθώνιου διαγωνισμού καινοτομίας και τεχνολογίας Cosmote Hackathon. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της OTEAcademy.

Οι ομάδες που πέρασαν στον τελικό είναι οι: COSMOKE, e-Suppliers, eyeSphere / Meet Culture, GuestFlip, La-kenak team, MaGOS, ML Ninja, Octably app, Proof it, RecyTrust, SPACEPRK και TremorFreeMe. Θα κληθούν να δουλέψουν για περισσότερες από 24 ώρες χωρίς διακοπή, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προκειμένου να ολοκληρώσουν την πρότασή τους και να παρουσιάσουν καινοτόμες λύσεις για την νέα ψηφιακή εποχή. Οι λύσεις αυτές θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εφαρμογές Internet of Things και Virtual Reality, προτάσεις για καλύτερο Customer Experience και δημιουργία mobile applications.

Περισσότεροι από 20 εξειδικευμένοι μέντορες από την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα θα βρίσκονται δίπλα στις ομάδες για να τις στηρίξουν, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές και καθοδήγηση καθ’ όλη τη διάρκεια του τελικού. Επιπλέον, την Παρασκευή 11 Μαΐου, οι συμμετέχοντες στο Cosmote Hackathon θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με προσωπικότητες του χώρου που θα τους μιλήσουν για τις απεριόριστες δυνατότητες που φέρνει η νέα ψηφιακή εποχή. Στις 12 ομάδες θα μιλήσουν οι: Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Μ.Ι.Τ. (Massachusetts Institute of Technology), Ηλίας Σούσης, Head of Domestic Market & YouTube της Google Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, Rustam Ziganshin, Agency Partner CEE, Facebook και Κατερίνα Πραματάρη, αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας & επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Στήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Cosmote Hackathon πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ACEin, με χορηγό επικοινωνίας την Cosmote TV και με την υποστήριξη του Γερμανού. Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα βάλει τους συμμετέχοντες στην καρδιά της τεχνολογίας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες και να δοκιμάσουν συναρπαστικές νέες τεχνολογίες στον ειδικά διαμορφωμένο βιωματικό χώρο, G Tech Lounge.

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑