6ο Διεπιστημονικό Φοιτητικό Συνέδριο “Student Excellence Conference 2018”

Ημ/νία: 2 Μαΐου 2018 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Η άλγεβρα και οι συναρτήσεις είναι για σένα… στάση ζωής; Λειτουργείς καλύτερα μέσα από τη στατιστική, τις πιθανότητες, τα υπολογιστικά μαθηματικά και τους γρίφους;

Αν η απάντηση στα παραπάνω είναι ΝΑΙ, τότε ΠΡΕΠΕΙ να δηλώσεις ΣΗΜΕΡΑ συμμετοχή στο μεγάλο διαγωνισμό μαθηματικών που διοργανώνει η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College, στο πλαίσιο του 6ου Διεπιστημονικού Φοιτητικού Συνεδρίου ”Student Excellence Conference 2018”. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Αθήνα (Πελλήνης 8 & Πατησίων 107) την Πέμπτη 31 Mαΐου 2018, μεταξύ 11:00 – 15:00.

Ποιοι συμμετέχουν:

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές ή απόφοιτοι προπτυχιακών/ μεταπτυχιακών προγραμμάτων ή/και υποψήφιοι φοιτητές θετικών επιστημών (STEM), που τους ενδιαφέρουν τα μαθηματικά και η πληροφορική.

Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει φοιτητές ή αποφοίτους οι οποίοι συνδυάζουν μαθηματικό υπόβαθρο και δεξιότητες στην αντιμετώπιση υπολογιστικών προβλημάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν επίσημη εγγραφή (LINK) για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός!

 • Η χρονική διάρκεια του διαγωνισμού θα είναι 3ώρες.
 • Ο διαγωνισμός θα τρέξει σε τρείς ανεξάρτητες διαδοχικές φάσεις με συγκεκριμένη θεματολογία:

Τεστ 1
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Διάρκεια: 60 λεπτά

Τεστ 2
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Διάρκεια: 60 λεπτά

Τεστ 3
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΡΙΦΟΙ
Διάρκεια: 60 λεπτά

Η αξιολόγηση

Η επιτροπή αξιολόγησης θα αποτελείται από τους:

Δρ. Παναγιώτη Περάκη και κο Ευάγγελο Στελλάτο, καθηγητές της Σχολής Πληροφορικής του Mediterranean College.

Βραβείο

Ο διαγωνιζόμενος με την καλύτερη επίδοση θα βραβευθεί με μία υποτροφία για σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ”MSc Big Data Analytics” της Σχολής Πληροφορικής του Mediterranean College, το οποίο προσφέρεται σε συνεργασία με το University of Derby, UK.


Για σένα που πιστεύεις στις ικανότητές σου στο Game Development, είναι η στιγμή που θα ΠΡΕΠΕΙ να δηλώσεις συμμετοχή στο μεγάλο διαγωνισμό Ανάπτυξης Παιχνιδιού που διοργανώνει η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College, στο πλαίσιο του 6ου Διεπιστημονικού Φοιτητικού Συνεδρίου ”Student Excellence Conference 2018”. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Αθήνα (Πελλήνης 8 & Πατησίων 107) την Πέμπτη 31 Mαΐου 2018, μεταξύ 11:00 – 15:00.

Ποιοι συμμετέχουν:

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν απόφοιτοι Λυκείου, υποψήφιοι φοιτητές Πληροφορικής ή/και φοιτητές προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών προγραμμάτων με ενδιαφέρον στην ανάπτυξη παιχνιδιών μέσω υπολογιστή.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει φοιτητές οι οποίοι συνδυάζουν σχεδιαστικές, προγραμματιστικές και άλλες δεξιότητες σε πραγματικό χρόνο προς την παραγωγή ενός παιχνιδιού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν επίσημη εγγραφή (LINK) για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.

Η διαδικασία

 • Ο χρόνος του διαγωνισμού θα είναι τρεις (3) ώρες.
 • Το πρόγραμμα-εργαλείο ανάπτυξης για τον διαγωνισμό θα είναι το Unity (www.unity3d.com).
 • Οι διαγωνιζόμενοι θα χρησιμοποιήσουν υπολογιστές του Κολλεγίου οι οποίοι θα είναι ειδικά διαμορφωμένοι για τον διαγωνισμό.
 • Όλες οι πηγές, assets, ήχοι, γραφικά προγράμματα ή οτιδήποτε άλλο χρειαστούν οι διαγωνιζόμενοι θα είναι εγκατεστημένο στους υπολογιστές.
 • Δεν θα επιτρέπεται κανένα εξωτερικό αρχείο / πρόγραμμα ή εφαρμογή από τους διαγωνιζομένους πέρα από ότι υπάρχει στους υπολογιστές.
 • Δεν θα επιτρέπεται η χρήση Internet και η χρήση μέσων επικοινωνίας, όπως Skype, Messenger, Email clients κτλ.
 • Οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να έχουν σχεδιάσει, προετοιμάσει και δοκιμάσει την εφαρμογή τους κατά το χρονικό διάστημα που προηγείται του διαγωνισμού. Όμως, θα πρέπει να επαναλάβουν την υλοποίηση από του μηδενός κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.
 • Το μεγαλύτερο πλήθος assets θα είναι από το Asset Store της Unity3d και θα είναι προ-εγκατεστημένα στους υπολογιστές που θα χρησιμοποιήσουν οι διαγωνιζόμενοι.
 • Οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να φτιάξουν οποιοδήποτε παιχνίδι θέλουν σε 2D / 3D με οποιαδήποτε θεματική, ψυχαγωγικού ή εκπαιδευτικού χαρακτήρα, χωρίς όμως την εκτεταμένη χρήση βίας (splatter, gore) ή πορνογραφικού ή προκλητικού υλικού (ρατσιστικό περιεχόμενο κτλ.).

Τελικό υλικό & Αξιολόγηση

 • Το τελικό παραδοτέο του διαγωνισμού (τελικό προϊόν) θα είναι ένα συμπιεσμένο αρχείο (zip file) το οποίο θα πρέπει να περιέχει όλα τα απαραίτητα αρχεία (εκτελέσιμο, βοηθητικά αρχεία, αρχεία βιβλιοθήκης κλπ.), ώστε το παιχνίδι να τρέχει αυτόνομα ανεξάρτητα από τον υπολογιστή στον οποίο θα εγκατασταθεί.
 • Το τελικό προϊόν θα αξιολογηθεί με βάση την καινοτομία του σχεδιασμού, την πληρότητα της υλοποίησης, την ρεαλιστική απεικόνιση, την ενδεχόμενη χρήση AI, και φυσικά το πόσο ελκυστικό και ικανοποιητικό θα είναι το αποτέλεσμα για τον παίκτη.
 • Η επιτροπή αξιολόγησης θα αποτελείται από τους Δρ. Παναγιώτη Περάκη και κ. Βασίλη Βόγκα, καθηγητές της Σχολής Πληροφορικής του Mediterranean College.

Βραβείο

Ο διαγωνιζόμενος με την καλύτερη εφαρμογή θα βραβευθεί με μία υποτροφία για σπουδές στο πρόγραμμα ”BSc Computer Games Programming” της Σχολής Πληροφορικής του Mediterranean College.

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον ΑρθρογράφοΠήγαινε με πάνω ↑