Η Mondelez στηρίζει τους νέους με το πρόγραμμα «Top2Top»

Ημ/νία: 29 Αυγούστου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Η Mondelez, μέσω του Προγράμματος «Top2Top», πρόσφερε τη δυνατότητα σε 14 απόφοιτους και τελειόφοιτους Μεταπτυχιακών προγραμμάτων να συμμετάσχουν σε μια πρωτοβουλία της εταιρείας που έχει στόχο την ενεργή υποστήριξη σε νέους ανθρώπους που βρίσκονται στην αφετηρία της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Η εταιρεία, αξιολογώντας το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων, πρόσφερε μία θέση εργασίας σε έναν από τους συμμετέχοντες ο οποίος και θα ξεκινήσει ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της Mondelez.

Το Πρόγραμμα «Top2Top» δίνει την ευκαιρία σε νέους να έρθουν σε άμεση επαφή με τη Mondelez, που αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στην κατηγορία των σνακς, τα στελέχη της και τον τρόπο λειτουργίας της. Οι συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια παρουσίας τους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ενημερώθηκαν για διάφορες πτυχές της επιχειρησιακής δραστηριότητας και λειτουργίας της Mondelez, όπως το Marketing, τις Πωλήσεις, τα Logistics και την Οικονομική Διαχείριση.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Top2Top», 16 στελέχη από διάφορα τμήματα της Mondelez αξιολόγησαν τους συμμετέχοντες μέσα από μια σειρά πρωτότυπων δοκιμασιών που αναδείκνυαν τις δυνατότητες και δεξιότητες των συμμετεχόντων. Οι δοκιμασίες περιελάμβαναν την έμπρακτη επαφή με το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της εταιρείας και την απόδραση από ένα ειδικά διαμορφωμένο escape room που ανέδειξε τις δεξιότητες τους. Παράλληλα, οι κορυφαίοι εκ των συμμετεχόντων ήρθαν αντιμέτωποι με την πρόκληση ενός «elevator pitch» στο οποίο είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τον εαυτό τους στη διοίκηση της εταιρείας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, ένας εκ των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα, θα ξεκινήσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον συναρπαστικό κόσμο της Mondelez.

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να λάβουν πρακτικές συμβουλές προετοιμασίας και καθοδήγησης (coaching / mentoring) όπως για παράδειγμα η ορθή σύνταξη ενός βιογραφικού σημειώματος, η παρουσία σε συνέντευξη με μελλοντικό εργοδότη και η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, η Mondelez θα συνεχίσει να προσφέρει συμβουλές προετοιμασίας και καθοδήγησης σε όλους τους συμμετέχοντες του Προγράμματος «Top2Top» και στους επόμενους μήνες.

Η Mondelez έμπρακτα στηρίζει και ενισχύει τη συνεργασία της με τους νέους και την ακαδημαϊκή κοινότητα με ενέργειες που περιλαμβάνουν τη συμμετοχή της σε ημέρες καριέρας και εκπαιδευτικές ημερίδες Πανεπιστημίων.

Οι άνθρωποι της Mondelez, αποτελούν το βασικότερο κεφάλαιο της εταιρίας η οποία παρέχει εκπαίδευση και εξέλιξη, ποιοτικό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, αντικειμενικά συστήματα αξιολόγησης. Τα στοιχεία αυτά δημιουργούν ένα μοναδικό περιβάλλον για τους εργαζόμενους και αναδεικνύουν την εταιρεία μεταξύ αυτών που δημιουργούν προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση στην Ελλάδα.

Ετικέτες:


Σχετικά με τον ΑρθρογράφοΠήγαινε με πάνω ↑