Συνέντευξη Νίκου Φάλαγγα στο KnowCrunch για την ψηφιακή παραγωγή βίντεο

Ημ/νία: 29 Μαΐου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Η KnowCrunch παρουσιάζει το Professional Certificate in Digital Video Production που ξεκινά στις 7 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα. Το course αυτό είναι powered & hosted από το Deree – The American College of Greece με εισηγητή τον Νίκο Φάλαγγα, (BA in Film Studies and Psychology, University of Rochester, NY, USA, MA in Media, Communications & Public Relations from the University of Leicester, UK.)

To σεμινάριο απευθύνεται σε όσους δεν έχουν πιάσει ποτέ κάμερα στα χέρια τους και δεν έχουν ιδέα από μοντάζ. Μέσα σε τρεις εβδομάδες θα κερδίσουν τη δυνατότητα να κάνουν τα δικά τους καλά video. Επιπλέον απευθύνεται σε επίδοξους youtubers και λοιπούς λάτρεις του video content. Ο Νίκος Φάλαγγας, μας μιλάει για το καινούργιο αυτό σεμινάριο/workshop:

nikos-falaggas

– Τι μπορεί να περιμένει κανείς από ένα σεμινάριο video production;

Σε εισάγει στην τέχνη του μοντάζ και όχι μόνο. Στην αισθητική και τη σωστή κινηματογράφηση και επεξεργασία της εικόνας και του ήχου, στις βασικές αρχές της όλης διαδικασίας παραγωγής ενός ψηφιακού βίντεο, έτσι ώστε κάποιος μόνος του να μπορεί να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο έργο. Πέρα από την ψυχαγωγική διαδικασία, του στυλ φτιάχνω ένα βιντεάκι και το ανεβάζω για πλάκα στο youtube, είναι πολύ χρήσιμη γνώση στην εποχή μας, αντίστοιχη με αυτή που παλιά λέγαμε για τη μάθηση ξένων γλωσσών.

-Μπορεί κάποιος να μάθει video production ακόμα και αν δεν έχει καθίσει μπροστά σε computer;

Σωστά. Πρόκειται δηλαδή για την απόλυτη εισαγωγή κάποιου στην δημιουργία video content, για οποιαδήποτε πλατφόρμα και για οποιοδήποτε λόγο, είτε προσωπικό είτε επαγγελματικό.

-Γιατί Adobe Premiere CC non-linear πρόγραμμα επεξεργασίας;

Προκειμένου να συμβαδίσουμε με τις υψηλές απαιτήσεις γύρω από τα video, θεωρώ το Adobe Suite ως το καλύτερο εργαλείο. Με την υποστήριξη δυναμικής σύνδεσης, οποιοσδήποτε δημιουργός video μπορεί να κάνει After Effects (οπτικά εφέ) ή Audition (επεξεργασία ήχου) για να βελτιστοποιήσει την όλη διαδικασία και να παράγει καταπληκτικό περιεχόμενο βίντεο, αν όχι μαγικό!

Με το premiere cc που απευθύνεται στην επαγγελματική αγορά, υπάρχουν πλεονεκτήματα όπως υποστήριξη πολλαπλών ακολουθιών, αποτελεσματική επεξεργασία και render των οπτικοακουστικών εφέ, δυνατότητες μεταβολής ταχύτητας σε slow / fast motion, πόλυκαμερο μοντάζ, επεξεργασία χρώματος και φωτισμού, δυναμική μεταβολή εφέ και τίτλων καθώς και μιξάζ ήχου. Ακόμα υπάρχει η υποστήριξη δημιουργίας green screen εφαρμογών για virtual σκηνικά.

– Πόσο διαρκεί το σεμινάριο digital video production;

Μόλις 28 ώρες, καταμερισμένες σε 4 εβδομάδες, να μπορεί κανείς, ξεκινώντας με μηδενικές γνώσεις, να φτάσει σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο. Με βάση αυτό δομήσαμε τη μέθοδο διδασκαλίας, ώστε να είναι φιλική προς τον χρήστη, κι ειδικά σε αυτόν που η τεχνολογία του προξενεί φόβο.

– Είναι δυνατόν κάποιος να μάθει σε τόσες ώρες τόσα πράγματα;

Αρκεί να το θέλει και να καταβάλει τη στοιχειώδη προσπάθεια γι’ αυτό. Ως εισηγητης προσπάθησα να μη συμπυκνώσω απλώς και στριμώξω τη γνώση σε 28 ώρες, αλλά να κρατήσω την ουσία της γνώσης αυτής και να διαμορφώσω τον τρόπο διδασκαλίας έτσι ωστε το μαθημα να ειναι ευχαριστη εμπειρία μεσω της μαθησης.

 – Τι ακριβώς θα κάνετε εκεί; Είναι ένα course με θεωρία ή και πρακτική εξάσκηση στο video editing;

Το σεμινάριο έχει εμπλουτιστεί και με θεωρία, με απαραίτητα στοιχεία θεωρίας, για μια πιο ολοκληρωμένη και σφαιρική αντίληψη του πρακτικού μέρους. Για παράδειγμα, μιλάμε για τη σημασία του χρώματος και του φωτισμού, και πως αυτό μπορεί να δημιουργήσει συγκεκριμένη ατμόσφαιρα, επίσης θέματα που αφορούν την αισθητική του σωστού κάδρου, καθώς και πως μπορεί κάποιος να χειριστεί σωστά την κάμερα που θα χρησιμοποιήσει, μιας και όλα ξεκινούν από την κινηματογράφηση.

Έχουμε επίσης στη διάθεσή μας το εργαστήριο υπολογιστών του Deree, που διαθέτει την τελευταία έκδοση του Premiere, του προγράμματος που κατ’ εξοχήν χρησιμοποιείται σήμερα στο μοντάζ και στο οποίο βασίζεται η διδασκαλία.

– Δηλαδή μετά το σεμινάριο, θα μπορεί κανείς να φτιάξει ότι βίντεο θέλει;

Σωστά και μάλιστα είναι κάτι που μπαίνει στο βιογραφικό του και θεωρείται χρήσιμο σε όλους τους τομείς, πια. Ενδεχομένως, για κάποιον που το θέλει, γίνεται εφαλτήριο και για τον κινηματογράφο ακόμη. Φυσικά, αυτό απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, χωρίς περιορισμό και εννοείται πως, τελειώνοντας κάποια στιγμή αυτές οι 28 ώρες, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εργασιακά.

– Γιατί να έρθει κάποιος να παρακολουθήσει αυτό το σεμινάριο και να πάρει ένα certificate;

Γιατί είναι μια ευκαιρία, σε μικρό χρόνο να μάθει κάτι που παλιά ενδιέφερε μόνο επαγγελματίες του χώρου της κινούμενης εικόνας, αλλά σήμερα έχει γίνει καθημερινή πρακτική, επάγγελμα ή ψυχαγωγία για όλους μας. Τα videos επηρεάζουν πια όλη μας τη ζωή, επαγγελματική και προσωπική.

Πληροφορίες/εγγραφές: https://knowcrunch.com/certificate-digital-video-production-athens-2017

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑