Το Facebook εξαγοράζει την Pryte για χάρη του Internet.org

Ημ/νία: 6 Ιουνίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook αποφάσισε να εξαγοράσει την εταιρία Pryte, με τη βοήθεια της οποίας θα ενισχύσει το όραμα του το οποίο ξεκίνησε με το Internet.org. Λεπτομέρειες σχετικά με το ποσό το οποίο δαπανήθηκε δεν έχουν γίνει γνωστές.

facebook acquires pryte

Η Pryte είναι μια Φινλανδέζικη εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των mobile data και συγκεκριμένα έχει αναπτύξει έναν τρόπο με τον οποίο η κατανάλωση δεδομένων στις κινητές συσκευές γίνεται πιο στοχευμένα και πιο φθηνά. Αντί για αγορά ολόκληρων πακέτων δεδομένων, η Pryte μπορεί και βοηθά το χρήστη ώστε να αγοράζει δεδομένα ανάλογα με τις ανάγκες του. Πιο συγκεκριμένα, ανάλογα με τις ανάγκες των εφαρμογών που χρησιμοποιεί.

Για να καταφέρει το internet.org να παρέχει πρόσβαση στο ίντερνετ σε όλο τον κόσμο, σίγουρα θα χρειαστούν φθηνότερα πακέτα δεδομένων, και η συνεργασία Pryte και Facebook μπορεί να πετύχει αυτό.

Πηγή: Pryte

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑