Facebook: Πώς μπορώ να επεξεργαστώ μία δημοσίευση ή ένα σχόλιο;

Ημ/νία: 27 Σεπτεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Με σημερινή του ανακοίνωση, το Facebook διέθεσε επιτέλους σε όλους τους χρήστες τη δυνατότητα για επεξεργασία των δημοσιεύσεων τους, αφού πρώτα έκανε τις απαραίτητες δοκιμές μέσα στο καλοκαίρι. Όμοια διαδικασία για επεξεργασία σχολίων είχει διαθέσει το Κοινωνικό Δίκτυο σε όλους τους χρήστες τον Ιούνιο του 2012. Πάμε να δούμε στη συνέχεια πώς μπορούμε να επεξεργαστούμε ένα σχόλιο ή μία δημοσίευση μας.

Πώς μπορώ να επεξεργαστώ μία Facebook δημοσίευση;

Εφόσον έχεις δημιουργήσει μία δημοσίευση, την οποία θέλεις να αλλάξεις είτε επειδή έχεις κάνει κάποιο λάθος είτε επειδή θέλεις να την ενημερώσεις με νέο περιεχόμενο, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις είναι η εξής:

facebook how to edit posts

1) Αφού περάσεις το ποντίκι πάνω από τη δημοσίευση, κάνε κλικ στο εικονίδιο με το βελάκι στο πάνω δεξί μέρος.

2) Κάνε κλικ στην επιλογή «Επεξεργασία…».

3) Επεξεργάσου το κείμενο της δημοσίευσης και πάτησε την επιλογή «Τέλος επεξεργασίας».

facebook how to edit posts2

Αφού προβείς στις απαραίτητες αλλαγές και ενημερώσεις τη δημοσίευση σου, θα παρατηρήσεις πως θα εμφανιστεί η επιλογή «Τροποποιήθηκε» δεξιά από το χρόνο δημοσίευσης, όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα. Αυτή η επιλογή επιτρέπει σε όλους τους χρήστες (οι οποίοι ανήκουν στο κοινό της δημοσίευσης) να δουν τη δημοσίευση πριν και μετά την επεξεργασία, έτσι ώστε να γνωρίζουν το ιστορικό επεξεργασίας. Πρόκειται για μία προστασία, αφού τα likes και σχόλια μιας δημοσίευσης μένουν ως έχουν μετά την επεξεργασία αυτής, επομένως το όλο νόημα τους μπορεί να αλλάξει μετά τις οποεσδήποτε αλλαγές.

Πώς μπορώ να επεξεργαστώ ένα Facebook σχόλιο;

Όμοια με την επεξεργασία δημοσιεύσεων, οι χρήστες μπορούν να επεξεργάζονται και τα σχόλια τους κάτω από τις δημοσιεύσεις. Ισχύει και πάλι αυτό που είδαμε με τις δημοσιεύσεις και την επιλογή «Τροποποιήθηκε», αυτή τη φορά οι χρήστες μπορούν να βλέπουν το ιστορικό επεξεργασίας των σχολίων.

facebook how to edit comments

1) Αφού περάσεις το ποντίκι πάνω από το σχόλιο, κάνε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι στο δεξί μέρος.

2) Κάνε κλικ στην επιλογή «Επεξεργασία…».

3) Επεξεργάσου το κείμενο του σχολίου και πάτησε το πλήκτρο enter του πληκτρολογίου.

Πηγή: Techcrunch

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑