Instagram: Αποκτά λήψη βίντεο, νέα φίλτρα και λειτουργία Cinema!

Ημ/νία: 20 Ιουνίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Από σήμερα, οι 130.000.000 ενεργοί χρήστες του Instagram θα μπορούν να απολαμβάνουν λήψη και αναπαραγωγή βίντεο στις συσκευές τους μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής. Μέσα σε δυόμιση χρόνια λειτουργίας, η εφαρμογή έχει δεχτεί συνολικά 16 δις κοινοποιήσεις φωτογραφιών και πλέον καθημερινά δέχεται 1 δις Likes.

Πού στοχεύει η εφαρμογή; Σύμφωνα με τον Kevin Systrom, συνιδρυτή του Instagram, η εφαρμογή στοχεύει στην απλότητα χρήσης, την ομορφιά αυτής και του περιεχομένου της και τη σπουδαία του κοινότητα. Η δυνατότητα λήψης βίντεο στο Instagram μπορεί να θεωρηθεί μία αντεπίθεση στο Vine, το οποίο πρόσφατα κατάφερε να το ξεπεράσει σε κοινοποιήσεις στο Twitter, μετά και το λανσάρισμα του σε Android συσκευές.

Τα χαρακτηριστικά του Instagram βίντεο

Σε αντίθεση με τα 6 δευτερόλεπτα λήψης βίντεο στο Vine, το Instagram επιτρέπει τη λήψη βίντεο μέγιστης διάρκειας 15 δευτερολέπτων και ελάχιστης διάρκειας 3 δευτερολέπτων. Το βίντεο μπορεί να μην είναι συνεχές, αλλά χωρισμένο σε μέρη, με παύσεις ενδιάμεσα, όπως και στο Vine. Ο χρήστης μάλιστα, έχει τη δυνατότητα να σβήσει ένα μέρος του συνολικού βίντεο αν δεν του αρέσει και να το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο αν θέλει.

Η διαδικασία λήψης βίντεο στο Instagram

Instagram video

Η λήψη βίντεο είναι απλή. Ο χρήστης εφαρμόζει κανονικά τη διαδικασία για να βγάλει μία φωτογραφία, μόνο που αυτή τη φορά επιλέγει το εικονίδιο του βίντεο και όχι το εικονίδιο για λήψη φωτογραφίας. Ύστερα, πατώντας συνεχόμενα το εικονίδιο, η εφαρμογή ξεκινά και βιντεοσκοπεί, έως ότου ο χρήστης απομακρύνει το δάχτυλο του από την οθόνη της συσκευής. Αν το βίντεο δεν έχει ξεπεράσει τα 15 δευτερόλεπτα, ο χρήστης μπορεί να ξανά πατήσει το εικονίδιο και να τραβήξει ένα νέο μέρος το οποίο θα προστεθεί στο συνολικό βίντεο. Οι παύσεις μεταξύ των μερών ενός βίντεο είναι εμφανείς κάτω από το βίντεο και ο χρήστης μπορεί να πατήσει και να διαγράψει όποιος μέρος του βίντεο δεν του αρέσει.

Νέα φίλτρα για βίντεο

Instagram video

Το Instagram είναι δημοφιλές για τα φίλτρα φωτογραφιών του. Παράλληλη με το λανσάρισμα της λειτουργίας βίντεο, μάθαμε πως 13 νέα φίλτρα αποκλειστικά για βίντεο είναι διαθέσιμα. Ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει να παίζει το βίντεο και παράλληλα να αλλάζει φίλτρα και να βλέπει πως αυτά προσαρμόζονται στο βίντεο, την ώρα που αυτό ακόμη παίζει.

Instagram video

Επιλογή εικόνας Cover για ένα βίντεο

Μην πάει το μυαλό σου στο cover όπως το έχουμε συνηθίσει έως τώρα, δηλαδή ως μία μεγάλη εικόνα εξώφυλλο σε διάφορα προφίλ στα Κοινωνικά Δίκτυα. Στο Instagram, το cover αναφέρεται ως η εικόνα που κοσμεί ένα βίντεο. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει εκείνος το αγαπημένο του καρέ και να μην αφήσει την εφαρμογή να τοποθετήσει όποιο θέλει εκείνη αυτόματα. Είναι πολύ σημαντικό το cover, καθώς ένα καλό cover θα προσελκύσει πολλούς χρήστες να παρακολουθήσουν και το βίντεο.

Τι είναι το Instagram Cinema;

Τελευταία ανακοίνωση στην εκδήλωση, η οποία ενθουσίασε όσους δημοσιογράφους παρευρέθησαν, ήταν η λειτουργία Cinema. Με τη λειτουργία αυτή, ένα βίντεο παύει να «τρεμουλιάζει» όσο ο χρήστης κουνάει τη συσκευή, ενώ βρίσκεται σε κίνηση για παράδειγμα. Μιλάμε για έναν σταθεροποιητή βίντεο. Όχι πια κουνημένα βίντεο. Η λειτουργία αυτή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μονάχα για iPhone 4S και iPhone 5 και είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Ποιες συσκευές είναι προς το παρόν συμβατές με λήψη βίντεο;

Ίσως απογοητευτείς αν έχεις παλιά συσκευή Android ή iOS, καθώς δυνατότητα για λήψη βίντεο θα έχουν οι συσκευές με έκδοση Android 4.1 και άνω και οι συσκευές με έκδοση iOS 5.0 και άνω. Οι υπόλοιποι όχι, προς το παρόν. Η νέα έκδοση της εφαρμογής ήδη βρίσκεται σε Google Play και iTunes.

Instagram video

Η εφαρμογή συνεχίζει κανονικά να κάνει χρήση των hashtags μαζί με τα βίντεο, καθώς και των διάφορων επιλογών για κοινοποίηση των βίντεο μέσω των διαφόρων Κοινωνικών Δικτύων. Επίσης, οι χρήστες συνεχίζουν κανονικά να έχουν τον έλεγχο για την ιδιωτικότητα των βίντεο που δημιουργούν, των οποίων είναι και οι νόμιμοι ιδιοκτήτες (όπως και στις φωτογραφίες). Η αναγνώριση ενός βίντεο στο feed, μπορεί να γίνει με το εικονίδιο πάνω δεξιά στην εικόνα. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Help Center και να διαβάσετε τι γράφει το ίδιο το Instagram για τη λειτουργία του βίντεο.

Δείτε στη συνέχεια όλη την παρουσίαση στα κεντρικά γραφεία του Facebook στο Menlo Park στην California.

Πηγή: Instagram Blog

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑