Facebook: Πώς μπορώ να μετατρέψω μία εικόνα προφίλ σε emoticon για το chat;

Ημ/νία: 11 Ιουνίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Στο Facebook υπάρχουν διάφορες κρυφές λειτουργίες, τις οποίες ούτε το ίδιο το Κοινωνικό Δίκτυο δεν εξηγεί. Κάπου, κάποιοι, τις ανακαλύπτουν και τις μοιράζονται μαζί μας. Μία από αυτές είναι η μετατροπή των εικόνων προφίλ των προσωπικών λογαριασμών ή Σελίδων σε emoticons για το chat. Ο λόγος που γίνεται αυτό; Για αναφορά με εικόνα αντί για κείμενο.

Υπάρχουν ήδη τα έτοιμα emoticons, δηλαδή οι φατσούλες (πείτε τες και προσωπάκια), υπάρχουν όμως και τα emoticons τα οποία δημιουργούμε εμείς, με τον τρόπο τον οποίο θα δείτε στη συνέχεια.

Πώς μετατρέπω μια εικόνα προφίλ στο Facebook chat σε emoticon;

Αρχικά, η διαδικασία αυτή μπορεί να συμβεί μονάχα μέσα στο chat και μέσα σε ένα προσωπικό μήνυμα, όχι σε δημοσίευση στο Timeline. Επίσης, η διαδικασία αυτή αφορά τόσο τις εικόνες προφίλ των προσωπικών λογαριασμών, όσο και των Facebook Σελίδων. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

facebook profile pic to emoticon

1) Επισκέπτεστε το προφίλ ή τη Σελίδα την οποία θέλετε να αναφέρετε στο chat και παρατηρείτε το σύνδεσμο στη μπάρα ψηλά στο browser. Αυτός θα έχει μία από τις παραπάνω δύο μορφές. Αν έχει οριστεί username, τότε κρατάτε το username (στην περίπτωση μας το «tkonsoulas»), διαφορετικά κρατάτε το id (στην περίπτωση μας το «100000003523981»).

facebook profile pic to emoticon

2) Στη συνέχεια ανοίγετε το chat και τοποθετείτε το username ή το id μέσα σε διπλές αγκύλες ([[ ]]), δηλαδή [[tkonsoulas]] και [[100000003523981]].

facebook profile pic to emoticon

Το τελικό αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στην παραπάνω εικόνα, όπου χρησιμοποίησα το δικό μου username, έχοντας εμφανιστεί η εικόνα προφίλ μου και το id ενός φίλου μου, έχοντας εμφανιστεί η δική του εικόνα προφίλ. Στο chat μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κείμενο κανονικά μαζί με αυτές τις εικόνες.

Υ.Γ. Η επιλεγμένη (featured) εικόνα του άρθρου προέρχεται από το Mashable.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑