LinkedIn: Ανακοινώνοντας ένα νέο τρόπο για περισσότερη ασφάλεια

Ημ/νία: 1 Ιουνίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Μία εβδομάδα και κάτι μέρες μετά την ανακοίνωση του Twitter για περισσότερη ασφάλεια με χρήση κωδικού επιβεβαίωσης μέσω SMS, είναι η σειρά του LinkedIn να εφαρμόσει την ίδια λειτουργία ασφάλειας, λεγόμενη και ως «Two-Step Verification».

linkedin two step verification

Η προαιρετική αυτή επιλογή, επιτρέπει στο χρήστη να δώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου στο LinkedIn, έτσι ώστε κάθε φορά που θα συνδέεται από μία ξένη συσκευή, να του αποστέλλεται SMS με έναν αριθμό επιβεβαίωσης. Μονάχα εισάγοντας τον αριθμό αυτό θα επιτρέπεται στο χρήστη να εισέλθει στο λογαριασμό του.

Με τον τρόπο αυτό, ακόμη και αν κάποιος ανακαλύψει το email και τον κωδικό σας στο LinkedIn, θα χρειαστεί ακόμη τη συσκευή του κινητού σας τηλεφώνου και τον αριθμό επιβεβαίωσης του SMS. Τέλος, ο χρήστης θα λαμβάνει email επιβεβαίωσης κάθε φορά που ο λογαριασμός του συνδέεται επιτυχώς από μία ξένη συσκευή, σε περίπτωση δηλαδή που κάποιος καταφέρει και χρησιμοποιήσει το κινητό σας τηλέφωνο χωρίς να το γνωρίζετε.

Ο τρόπος ενεργοποίησης του «Two-Step Verification» μαζί με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, βρίσκονται στην παρουσίαση παρακάτω.

Πηγή: LinkedIn Blog

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑