Φοιτητές δημιούργησαν αυτοκίνητο με καύσιμο τα Social Media! (βίντεο)

Ημ/νία: 28 Μαΐου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ξεχάστε για λίγο τη βενζίνη, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και σκεφτείτε την ηλεκτρική ενέργεια. Φοιτητές από το Κάνσας στην Αμερική μετέτρεψαν ένα παλαιό αυτοκίνητο Volkswagen Karmann Ghia, μοντέλο του 1967, έτσι ώστε αντί για βενζίνη να καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από τα Social Media.

the social media car

Η μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία αντικατέστησε τη μηχανή του αυτοκινήτου, φορτίζεται μέσω ενός ηλεκτρικού κινητήρα από τα Κοινωνικά Δίκτυα και συγκεκριμένα από τα Facebook, Twitter, YouTube και Instagram. Πιο συγκεκριμένα, για κάθε Follow στο Twitter παράγονται 5 watts, για κάθε Mention, Retweet, Reply, Hashtag παράγονται 3 watts, για κάθε Facebook Like παράγεται 1 watt, για κάθε Comment ή Share παράγονται 3 watts, για κάθε YouTube view παράγονται 3 watts, για κάθε Instagram photo tag παράγονται 3 watts, για κάθε Like σε photo παράγεται 1 watt και για κάθε σχόλιο σε photo παράγονται 3 watts.

Στόχος είναι αρχικά η ανάδειξη του οργανισμού MINDDRIVE και κατά δεύτερον η συλλογή «social καυσίμων» με τους τρόπους οι οποίοι αναφέρθηκαν προηγουμένως, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να διανύσει την απόσταση από το Κάνσας ως την Ουάσινγκτον. Θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να βοηθήσετε τους φοιτητές εδώ.

Πηγή: Atlanta Black Star

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑