Πώς μπορώ να κάνω διαγραφή ενός Facebook λογαριασμού;

Ημ/νία: 6 Ιουλίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

237

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν διαγραφή του Facebook λογαριασμού τους. Οι λόγοι μπορεί να είναι διάφοροι, όπως η δημιουργία ενός νέου και «καθαρού» λογαριασμού ή η χρήση ενός διαφορετικού Κοινωνικού Δικτύου κλπ.

Κανονικά, το Facebook θα έπρεπε να έχει σε εμφανές σημείο την επιλογή για διαγραφή ενός λογαριασμού, μόνο που για την ακρίβεια η επιλογή αυτή είναι καλά κρυμμένη. Τόσο καλά που ο χρήστης θα πρέπει να κάνει αναζήτηση μέσω Google ή μέσω του Κέντρου Βοήθειας του Facebook για να την εντοπίσει.

Μέσω της διαγραφής, ο λογαριασμός ενός χρήστη απενεργοποιείται αρχικά και στη συνέχεια διαγράφεται πλήρως. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής μετά τη διαγραφή και όλα τα στοιχεία του χρήστη, όπως εικόνες, προσωπικές πληροφορίες, δημοσιεύσεις κλπ, αφαιρούνται.

Διαδικασία διαγραφής Facebook λογαριασμού

Facebook how to delete profile

1) Κάνεις κλικ στο σύνδεσμο διαγραφής και επιλέγεις «Διαγραφή του λογαριασμού μου».

Facebook how to delete profile

2) Εισάγεις τον προσωπικό κωδικό σου, αυτόν με τον οποίο πραγματοποιείς σύνδεση στο Facebook.
3) Εισάγεις το κείμενο το οποίο βλέπεις στην εικόνα πάνω από το πλαίσιο και πατάς την επιλογή «OK».

Facebook how to delete profile

Όπως βλέπεις, το Facebook σου δίνει ένα διάστημα 14 ημερών ώστε να το σκεφτείς και να ακυρώσεις το αίτημα διαγραφής αν το επιθυμείς. Μετά το διάστημα αυτό, ο λογαριασμός σου θα διαγραφεί ολοκληρωτικά (εικόνες, δημοσιεύσεις κλπ) και δε θα υπάρχει υπάρχει επιστροφή. Θα λάβεις και email το οποίο θα επιβεβαιώσει το αίτημα διαγραφής.

Δες επίσηςFacebook: Πώς μπορώ να κάνω απενεργοποίηση λογαριασμού;

Ακύρωση αιτήματος διαγραφής Facebook λογαριασμού

Για να μπορέσεις να ακυρώσεις το αίτημα διαγραφής του λογαριασμού σου, θα πρέπει να το έχεις αποφασίσει εντός των 14 ημερών από την ημέρα που αποφάσισες και έκανες το αίτημα διαγραφής. Αρκεί μία σύνδεση με τα στοιχεία του Facebook λογαριασμού σου, δηλαδή του email και του προσωπικού κωδικού σου.

Facebook how to delete profile

1) Στο μήνυμα που θα σου εμφανιστεί, επέλεξε «Ακύρωση διαγραφής».

Facebook how to delete profile

2) Στο νέο μήνυμα που θα σου εμφανιστεί, επέλεξε «Να ενεργοποιηθεί ξανά ο λογαριασμός».

Θα διαπιστώσεις μετά την επανάκτηση του λογαριασμού σου, πως τίποτα δεν έχει αλλάξει, όλα είναι όπως τα άφησες πριν το αίτημα διαγραφής.

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑