Facebook: Πώς μπορώ να κάνω μπλοκάρισμα ενός χρήστη;

Ημ/νία: 15 Ιουλίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

22

Έχει αναφερθεί πολλές φορές κακή χρήση από ορισμένους χρήστες του Facebook, ακόμη και από φίλους τους οποίους κάνουμε online και δε γνωρίζουμε στην πραγματική ζωή. Αν οποιοσδήποτε χρήστης σε ενοχλήσει σε σημείο που να μη θέλεις να έχεις καμία πλέον επαφή με αυτόν, τότε υπάρχει το μπλοκάρισμα για εσένα.

Τι είναι το μπλοκάρισμα ενός χρήστη στο Facebook;

Με το μπλοκάρισμα, δύο χρήστες του Facebook παύουν να έχουν επαφή. Δεν έχει σημασία ποιος κάνει το μπλοκάρισμα, το αποτέλεσμα είναι πως οι δύο χρήστες σταματούν να βλέπουν ο ένας το προφίλ του άλλου και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Με απλά λόγια, δεν υπάρχει ο ένας για τον άλλον στο Facebook.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, ίσως μετά από μπλοκάρισμα συναντηθείς με τον άλλο χρήστη μέσω κάποιας εφαρμογής ή εκδήλωσης.

Πώς μπορώ να μπλοκάρω ένα χρήστη στο Facebook;

Μπορείς να μπλοκάρεις οποιονδήποτε, φίλο σου ή μη. Στην περίπτωση του φίλου, ο χρήστης πρώτα θα διαγραφεί αυτόματα από φίλος σου και ύστερα θα μπλοκαριστεί. Αυτό σημαίνει πως με πιθανό ξεμπλοκάρισμα θα χρειαστεί πάλι να γίνετε φίλοι, αν το επιθυμείτε φυσικά.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για μπλοκάρισμα ενός χρήστη, εμείς θα δούμε δύο (2) από αυτούς στη συνέχεια.

Α΄ τρόπος

Facebook how to block users
1) Κάνε κλικ στο εικονίδιο με την κλειδαριά.
2) Κάνε κλικ στο εικονίδιο με το βελάκι προς τα κάτω.
3) Πληκτρολόγησε το όνομα ή το email του χρήστη τον οποίο θες να μπλοκάρεις και στη συνέχεια κάνε κλικ στην επιλογή «Μπλοκάρισμα». Μπορείς να πληκτρολογήσεις όνομα ή επώνυμο, δεν είναι απαραίτητο ολόκληρο το ονοματεπώνυμο.

Facebook how to block users
Με χρήση του ονόματος «Kostas», το Facebook εμφάνισε πρώτους στη λίστα τέσσερις φίλους μου και στη συνέχεια χρήστες οι οποίοι δεν είναι φίλοι μου. Η λίστα όπως μπορείς να δεις είναι πολύ μεγάλη.

4) Κάνε κλικ στην επιλογή «Μπλοκάρισμα» στο χρήστη τον οποίο θες να μπλοκάρεις.

Facebook how to block users
5) Ήρθε επιτέλους η ώρα. Κάνε κλικ στην επιλογή «Μπλοκάρετε τον (όνομα)» για το οριστικό μπλοκάρισμα.

Β΄ τρόπος

Facebook how to block users
1) Επισκέψου το προφίλ του χρήστη τον οποίο θες να μπλοκάρεις και κάνε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην εικόνα εξώφυλλο του χρήστη.
2) Κάνε κλικ στην επιλογή «Αναφορά/Μπλοκάρισμα…».

Facebook how to block users
3) Τσέκαρε τον κύκλο δίπλα από την επιλογή «Μπλοκάρισμα χρήστη (όνομα)».
4) Κάνε κλικ στην επιλογή  «Επιβεβαίωση» και ο χρήστης θα μπλοκαριστεί αμέσως.

Πώς μπορώ να ξεμπλοκάρω ένα χρήστη στο Facebook;

Έστω ότι μπλόκαρες ένα χρήστη και το μετάνιωσες ή έτυχε και τα ξανά βρήκατε, οπότε θέλετε να γίνετε και πάλι φίλοι. Για το ξεμπλοκάρισμα αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία:

Facebook how to unblock users

1) Επισκέψου τις Ρυθμίσεις απορρήτου του προφίλ σου και στη συνέχεια την επιλογή «Μπλοκάρισμα» από το μενού (μπορείς να κάνεις κλικ απευθείας στο σύνδεσμο).

2) Κάτω από το πλαίσιο πλαίσιο μπλοκαρίσματος θα βρεις μία λίστα με ονόματα χρηστών τους οποίους έχεις μπλοκάρει και δίπλα από κάθε όνομα την επιλογή «Ξεμπλοκάρισμα». Πατώντας την επιλογή, ξεμπλοκάρεις αμέσως το χρήστη και μπορείτε πάλι να αλληλεπιδράσετε ο ένας με τον άλλον.

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑