Το Google+ ενσωματώνεται στα σχόλια του Blogger δημιουργώντας μεγαλύτερες κοινότητες

Ημ/νία: 19 Απριλίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Είναι γνωστό πως η Google κάνει τα πάντα ώστε να συνδέσει όσο το δυνατόν περισσότερο όλες τις υπηρεσίες της. Με την ενσωμάτωση του Google+ στο σύστημα σχολιασμού των Blogger blogs κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό.

Κάτι στο οποίο βασίζονται αρκετά οι Bloggers είναι οι κοινότητες οι οποίες δημιουργούνται γύρω από τα Blogs τους. Μέσα από τις κοινότητες το θέμα ενός άρθρου επεκτείνεται, νέοι προβληματισμοί δημιουργούνται για επόμενα άρθρα και πολλές νέες σχέσεις γεννιούνται. Η Google φαίνεται πως αφήνει πίσω την ανωνυμία και προωθεί την επωνυμία.

Google+ comments into Blogger

Με το νέο σύστημα σχολιασμού, οι χρήστες θα πρέπει να συνδέονται με τον Google+ λογαριασμό τους ώστε να αφήνουν σχόλιο σε κάποιο blog και θα διατηρούν το δικαίωμα να ορίζουν εκείνοι το διαθέσιμο κοινό για προβολή του σχολίου τους. Ακόμη, υπάρχουν διάφορες επιλογές για φιλτράρισμα σχολίων, όπως τα Top σχόλια ή τα νεότερα σχόλια, καθώς και επιλογή για προβολή όλων των σχολίων ή των σχολίων από τους Κύκλους (Circles) του χρήστη. Ένα σχόλιο μπορεί να υπάρξει με δύο τρόπους κάτω από ένα άρθρο στο Blogger blog:

  1. Απευθείας σχολιασμός μέσω της φόρμας σχολιασμού του Blog στους παραλήπτες τους οποίους ορίζει ο χρήστης.
  2. Σχολιασμός και κοινοποίηση του άρθρου στο Google+ στους παραλήπτες τους οποίους ορίζει ο χρήστης.

Αυτό σημαίνει πως οι διαχειριστές ενός Blog μπορούν πλέον να απαντούν και σε όσες κοινοποιήσεις γίνονται στο Google+, μέσω του Blog τους, καθώς το νέο σύστημα σχολιασμού «τραβάει» ακόμη και τα σχόλια κάτω από μια κοινοποίηση στο Google+. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται με ειδοποίηση κάθε φορά που ένα άρθρο τους κοινοποιείται. Πάντοτε εφόσον οι διαχειριστές ανήκουν στο κοινό το οποίο έχει ορίσει ο χρήστης πως μπορεί να προβάλει το σχόλιο του.

Η κοινότητα ενός blog μεγαλώνει, καθώς στο Blog συγκεντρώνονται σχόλια και από το Google+. Με τον τρόπο αυτό προωθούνται και οι νέες γνωριμίες, γίνονται ακόμη καλύτερες συζητήσεις και όλα βρίσκονται σε ένα μέρος.

Οι διαχειριστές των Blogger blogs μπορούν να ενεργοποιήσουν το νέο σύστημα σχολιασμού μέσω της επιλογής Google+ στις ρυθμίσεις του blog τους. Πριν όμως το κάνετε, δοκιμάστε το νέο σύστημα σχολιασμού κάτω από το συγκεκριμένο άρθρο.

Πηγή: Google Blog, Google Plus Daily

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑