Έρευνα της IDC και του Facebook σχετικά με τη χρήση των Social Media στα smartphones

Ημ/νία: 28 Μαρτίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η IDC σε συνεργασία με το Facebook ρώτησε 7.446 Αμερικανούς χρήστες Android και iOS smartphones, ηλικίας 18 έως 44 χρόνων, σχετικά με τη χρήση του smartphone και των εφαρμογών των διάφορων Κοινωνικών Δικτύων για κοινωνικούς και επικοινωνιακούς σκοπούς. Τα αποτελέσματα, λίγο πολύ, αναμενόμενα.

Το 84% του χρόνου των χρηστών σε ένα smartphone το καταναλώνουν σε επικοινωνία μέσω μηνυμάτων, emails και Κοινωνικών Δικτύων, έναντι του 16% σε απευθείας τηλεφωνικές κλήσεις. Ο μέσος όρος επικοινωνίας μέσω του smartphone είναι 132 λεπτά τη μέρα. Από τους ερωτηθέντες, το 70% χρησιμοποιεί το Facebook γενικά και το 61% το χρησιμοποιεί καθημερινά. Οι 3 top δραστηριότητες των χρηστών στο Facebook μέσω του smartphone, είναι οι εξής: το 82% διαβάζει το news feed (αρχική σελίδα), το 49% απαντάει σε δημοσιεύσεις και σχολιάζει δημοσιεύσεις φίλων και το 38% δημοσιεύει προσωπικές καταστάσεις.

Εσείς μόλις ξυπνάτε πιάνετε αμέσως το smartphone σας στα χέρια σας; Το 79% των ερωτηθέντων το κάνει μέσα στα πρώτα 15 λεπτά εφόσον ξυπνήσουν και το 62% αυτών αμέσως μόλις ξυπνήσουν! Αλλά και την υπόλοιπη μέρα, ακόμη και εκτός σπιτιού, οι χρήστες χρησιμοποιούν το smartphone για να μπουν στα Κοινωνικά Δίκτυα. Για παράδειγμα, το 50% μπαίνει στο Facebook όταν διασκεδάζει, το 13% μπαίνει στο Twitter την ώρα που βλέπει ταινία κλπ.

Η έρευνα δε σταματά εκεί, καθώς περιέχει πολύ περισσότερα ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.. (Update [31/10/14]: Ο σύνδεσμος με το αρχείο της έρευνας έπαψε να ισχύει).

Πηγή: Facebook Newsroom


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑