Ο Jack Dorsey εξηγεί πώς προήλθε η ιδέα για τη δημιουργία του Twitter

Ημ/νία: 15 Μαρτίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Γράφουμε για όλα τα νέα γύρω από το Twitter, όπως για παράδειγμα τους αυξανόμενους αριθμούς του, τις βελτιώσεις και ό,τι έχει σχέση με αυτό, αλλά ποτέ δεν αναρωτηθήκαμε ποια ήταν η αρχική ιδέα για τη δημιουργία του.

Ο Jack Dorsey, ο άνθρωπος ο οποίος είχε την ιδέα για το Twitter και ένας εκ των ιδρυτών του, αποκαλύπτει μέσα από συνέντευξη του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα 60 minutes του CBS πώς κατέληξε στην ιδέα ενός εκ των δημοφιλέστερων Κοινωνικών Δικτύων. Το μυστικό ήταν στην επικοινωνία των υπαλλήλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, κυρίως μέσα από τους ασύρματους και τον ιδιαίτερο τρόπο ομιλίας. Ο Jack Dorsey δήλωσε πως:

«Μιλάνε συνεχώς σχετικά με το πού πηγαίνουν, τι κάνουν, και το που βρίσκονται αυτή τη στιγμή. Από εκεί προήλθε η ιδέα για το Twitter… Τώρα, όλοι έχουμε από ένα κινητό τηλέφωνο. (Τότε) είχαμε μηνύματα κειμένου και ξαφνικά μπορούσαμε να ενημερώσουμε πού ήμουν, τι κάνω, πού πάω, πώς αισθάνομαι. Και τότε θα έβγαινε έξω σε ολόκληρο τον κόσμο.»

Επηρεασμένος από τον άμεσο και κοφτό λόγο της επικοινωνίας μέσω ασυρμάτων, ο Jack Dorsey κατάφερε να πείσει πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες να επικοινωνήσουν με αυτόν τον τρόπο και δικαιώθηκε για την ιδέα του αυτή.

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑