Έρχονται τα κανάλια με πληρωμή στο YouTube, διχασμένοι οι χρήστες

Ημ/νία: 26 Φεβρουαρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Υπήρχαν φήμες σχετικά με τον ερχομό καναλιών στο YouTube, τα οποία θα είναι προσβάσιμα από τους χρήστες με μία μηνιαία συνδρομή από 1 έως 5 δολάρια. Οι φήμες αυτές φαίνεται να επιβεβαιώνονται μετά από συγκεκριμένο κώδικα που βρέθηκε στην αναβάθμιση της YouTube εφαρμογής για Android και ο οποίος είναι ο εξής:

«< string name=”paid_channel_subscribe_message”>You can only subscribe to this paid channel on your computer.< /string>
< string name=”paid_channel_unsubscribe_message”>You can only unsubscribe from this paid channel on your computer.< /string>»

Μετά από μία τέτοια είδηση λογικό είναι οι χρήστες να είναι διχασμένοι, καθώς αυτοί χωρίζονται σε απλούς χρήστες και σε δημιουργούς. Οι μεν γκρινιάζουν και οι δε χαίρονται με τις επερχόμενες αλλαγές.

Όσον αφορά τους απλούς χρήστες, δηλαδή τους subscribers ενός καναλιού, αυτοί δηλώνουν πως το YouTube θα πρέπει να παραμείνει δωρεάν. Διαβάζοντας απόψεις αναγνωστών στο ίντερνετ γύρω από την είδηση, πολλοί δήλωσαν πως θα αφήσουν το YouTube για άλλες παρόμοιες υπηρεσίες, όπως το DailyMotion και το Vimeo. Φυσικά, περιμένουμε και τη δική σας άποψη, των αναγνωστών του Social Media Life.

Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι δημιουργοί βίντεο δηλώνουν σωστά πως ένα καλό δουλεμένο βίντεο του YouTube απαιτεί χρόνο, κόπο και πολλές φορές και κάποια μικρά ή μεγάλα έξοδα. Κανείς δε λέει όχι σε επιπλέον έσοδα, τα οποία μάλιστα μπορεί να αποτελέσουν κίνητρο για καλύτερα βίντεο και για προσέλκυση περισσότερων ανθρώπων στο δημιουργικό κομμάτι.

Μπορεί το YouTube να παρουσιάσει τα κανάλια με πληρωμή μαζί με τον ερχομό της νέας εμφάνισης των καναλιών. Όπως και να ‘χει, η κίνηση αυτή φαίνεται να περιέχει αρκετό ρίσκο από πλευράς YouTube. Ας περιμένουμε για να μάθουμε το τελικό αποτέλεσμα.

Πηγή: Gizmodo

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑