Το Facebook αλλάζει τα υπάρχοντα emoticons (φατσούλες)

Ημ/νία: 11 Φεβρουαρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Τα διάφορα προσωπάκια, ή πιο επίσημα τα emoticons, τα οποία σχηματίζουμε με συνδυασμούς διαφόρων συμβόλων, φαίνεται πως παίζουν σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία των χρηστών του Facebook. Μπορούν και δείχνουν αυτό που θα φαινόταν στην προφορική επικοινωνία, κάνοντας τη γραπτή επικοινωνία πιο κατανοητή.

facebook-emoticons

Το Facebook έχει κάνει μία προσπάθεια να προωθήσει αρκετά τη χρήση των emoticons, τόσο στο chat όσο και στις διάφορες δημοσιεύσεις, και πλέον ήρθε η ώρα για αλλαγές. Με τη βοήθεια του Matt Jones, ενός καλλιτέχνη της εταιρείας Pixar, ο οποίος μελετά και τη δουλειά του Charles Darwin, τα νέα Facebook emoticons αναμένουμε να είναι πιο “ζωντανά” από τα υπάρχοντα και πιο κοντά στις πραγματικές αντιδράσεις του ανθρώπινου προσώπου.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ: Facebook: Περισσότερες φατσούλες για χρήση στο chat!

Μπορείτε να δείτε ένα δείγμα της δουλειάς του Matt Jones στην παραπάνω εικόνα. Τα emoticons είναι κατά κύρια βάση κίτρινα σε χρώμα, κάτι που προσπαθεί να αλλάξει το Facebook δοκιμάζοντας το δικό του μπλε χρώμα. Το αποτέλεσμα δεν άρεσε όμως και γι’αυτό δοκιμάζονται διάφορα άλλα χρώματα και μάλιστα ξεχωριστό χρώμα ανάλογα με το emoticon και την κατάσταση την οποία περιγράφει. Τέλος, ίσως τελικά δούμε και κινούμενα emoticons, όπως συμβαίνει στο chat του Skype.

Πηγή: AllFacebook

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑