Το ευρωπαϊκό έργο RADON φιλοδοξεί να αλλάξει την ανάπτυξη λογισμικού

Ημ/νία: 20 Φεβρουαρίου 2019 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Η Athens Technology Center (ATC) συμμετέχει στο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο RADON αναπτύσσοντας εφαρμογή στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδιών, υπό το πρίσμα των αρχών του serverless computing και αξιοποιώντας «έτοιμες» λειτουργίες υπό τη μορφή υπηρεσίας (FaaS).

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του Horizon-2020, με στόχο να ξεκλειδώσει τα οφέλη που η ευρωπαϊκή βιομηχανία λογισμικού μπορεί να αποκομίσει από την αξιοποίηση «λειτουργιών ως υπηρεσία» (function-as-a-service, FaaS), υπό το πρίσμα των αρχών του serverless computing. Αναλυτικότερα, σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός αναβαθμισμένου πλαισίου εργασίας για τον καθορισμό, την ανάπτυξη και τη λειτουργία εφαρμογών (DevOps) που θα στηρίζεται στην τεχνολογία serverless FaaS computing.

Πρακτικά, κατά το τέλος του έργου, μια ευρεία γκάμα οργανισμών της βιομηχανίας λογισμικού (όπως πάροχοι cloud υπηρεσιών, εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού και εφαρμογών για κινητές συσκευές, πάροχοι συμβουλευτικών υπηρεσιών και ολοκλήρωσης πληροφοριακών συστημάτων αλλά και ερευνητές στο πεδίο της μηχανικής συστημάτων και πληροφορικής), θα έχουν στη διάθεσή τους μια ολοκληρωμένη μεθοδολογία ανάπτυξης κώδικα λογισμικού και μια αλυσίδα εργαλείων ανοιχτού κώδικα, τα οποία θα τους επιτρέπουν την επαναχρησιμοποίηση και την αυτοματοποίηση λειτουργιών, υπηρεσιών και των σχετιζόμενων ροών δεδομένων.

Η αξιολόγηση του εν λόγω πλαισίου εργασίας πρόκειται να γίνει μέσω της ανάπτυξης 3 διαφορετικών πιλοτικών εφαρμογών. Συγκεκριμένα, η Athens Technology Center (ATC) θα χρησιμοποιήσει τη μεθοδολογία και τα εργαλεία που θα παραχθούν στα πλαίσια του έργου για να εμπλουτίσει την τρέχουσα έκδοση της εφαρμογής ADAMO, που παρέχει τη δυνατότητα σχεδίασης προσωποποιημένων διαδρομών σε μία πόλη, προσθέτοντας τη δυνατότητα σύνθεσης ειδησεογραφικών ιστοριών σχετικά με τις ταξιδιωτικές εμπειρίες σε μία περιοχή.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του έργου radon-h2020.eu

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑