Ενημέρωση μαθητών για το Διαδίκτυο από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ημ/νία: 5 Φεβρουαρίου 2019 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο σήμερα και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε παράλληλες ημερίδες για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά. Πάνω από 1.000 μαθητές συμμετείχαν στις 6 παράλληλες δράσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Αττική.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν από εξειδικευμένους αξιωματικούς για τα θετικά και τα αρνητικά του διαδικτύου, τα νέα φαινόμενα εγκληματικότητας, τα Social Media, αλλά και τις καταστάσεις με τις οποίες το παιδί και ο έφηβος έρχονται αντιμέτωποι αν επιδείξουν επικίνδυνες διαδικτυακές συμπεριφορές.

«Το κυβερνοέγκλημα δεν έχει σύνορα. Μας αφορά όλους. Γι ‘ αυτό χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και να ενημερωνόμαστε συνεχώς. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος λέει ναι στο διαδίκτυο αλλά πάντα με τη χρήση κανόνων και είναι αρωγός των παιδιών στην ασφαλή πλοήγηση σε αυτό», δήλωσε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής και Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλειος Παπακώστας.

Στο επίκεντρο των ημερίδων ήταν η εφαρμογή CYBERKID powered by WIND που αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το Internet καθώς στόχος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι να εξοικειώσει όσους περισσότερους μαθητές μπορεί με την εφαρμογή .

«Από το 2010, μέσω της ενημερωτικής εκστρατείας KIDS@SAFETY για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους, έχουμε προσεγγίσει πάνω από 500.000 γονείς και παιδιά σε όλη την Ελλάδα» σχολίασε κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Διευθυντής Εταιρικών σχέσεων της WIND Ελλάς, Γιώργος Τσαπρούνης. «Μέσα από την ισχυρή μας συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το πρωτοπόρο εργαλείο Cyberkid app έχουμε καταφέρει να είμαστε οι ψηφιακοί βοηθοί γονέων και παιδιών ώστε να αξιοποιούν με ασφάλεια τα οφέλη της τεχνολογίας».

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑